Autor Zpráva
Camo
No dovidenia...

Mám hneď dva problémy: http://camo.tym.sk/fora/TEST1.php

1. Mám funkciu changeBaner, ktorá sa má vykonať každých 7 sekúnd. Keď to spustíte, je všetko v poriadku. Ale ak prejdete na inú záložku v browseri, alebo minimalizujete okno a potom sa vrátite späť, tak to začne blbnúť. Úplne prestane rešpektovať ten 7 sekundový interval a ani opacity sa nemení, len to preskakuje. Dal som pod tým obrázkom vypisovať hodnotu globBan, podĺa ktorej sa má nastavovať opacity.

2. IE mi na riadku
id_headIMG2.filters.alpha.opacity=globBan*10;

vo fcii. changeBaner2 vypisuje, že id_headIMG2.filters.alpha is null or not an object. Nechápem prečo

Môže mi s tým niekto pomôcť?

EDIT:
No tak ten IE to potrebuje mať zadeklarované v CSS /#headIMG2{filter:alpha(opacity=100); opacity:1;}/ aby som mohol použiť ten zápis čo mi nefungoval. Alebo som ešte našiel takýto zápis: http://www.quirksmode.org/js/opacity.html
Teraz neviem pre ktorý sa rozhodnúť...

Už teda len to blbnutie časovača potrebujem vyriešiť.
_es
Camo:
Asi to nerobí problém, no teoreticky môže: Časté potíže, zajímavosti a poučné debaty » Používejte var
Asi si nejako domotal časovanie a nejako dochádza k mnohonásobnému spusteniu toho časovania, máš to zbytočne komplikované, máš tam aj setInterval aj setTimeout, skús si to lepšie znova navrhnúť.
Camo
No a čo je tam zbytočne navyše? Skúsim to prepísať, ale neviem či to bude lepšie... Tie vary som ešte neskúšal, ale tiež si myslím, že to nebude problém:(
Vyzerá to, že sa pri tom návrate na stránku spúšťa ďalší časovač. Skúšal som v onload priradiť časovaču null aj onunload, ale nič nepomáha.
Camo
Tak pre informáciu, problém bol v použití setInterval. Prepísal som to na setTimeout a všetko začalo fungovať.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0