Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tomas N. Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 12. 2011, 00:38:44
ahoj,
Zaujima ma, ake ma práva stranka v iframe? Co moze robit? Moze menit obsah nadradenej stranky(=stranky, ktora ten iframe obsahuje)? Moze si precitat url nadradenej stranky, resp. aspon prechadzat jej DOM? Vie zaznamenat polohu mysi, pokial sa mys priamo nad nou nenachadza? Vdaka |
||
Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 17. 12. 2011, 01:25:50
Jsou obě stránky na stejné doméně? Pokud je v iframe stránka z jiné domény než ze které je stránka s iframemem, tak ti s ní prohlížeč nedovolí manipulovat, jde o bezpečnostní opatření.
Pokud jsou stránky na stejné doméně, tak stránka v IFRAME může zjistit URL i TITLE nadřízené stránky. Ostatní nevím. |
||
_es Profil |
#3 · Zasláno: 17. 12. 2011, 05:17:16 · Upravil/a: _es
tomas N.:
Okrem toho, čo ti poradil Bubák, ešte: Ak ide o rovnakú doménu, no inú subdoménu, teda napríklad www.domena.com a www2.domena.com , tak si musia stránky prístup explicitne povoliť nastavením vlastnosti document.domain na domena.com .
Stránka z inej domény v iframe však môže zistiť, či je načítaná ako hlavná stránka (nie iframe či frame) a presmerovať okno/kartu/tab prehliadača na inú adresu - využíva sa to na ochranu webu pred parazitovaním z cudzích stránok. „Moze si precitat url nadradenej stranky, resp. aspon prechadzat jej DOM?“ Obidve veci buď môže alebo nemôže. |
||
tomas N. Profil * |
#4 · Zasláno: 17. 12. 2011, 12:20:58
dakujem :-)
este to teda rozviniem: ked mam na stranke FB iframe s like-buttonom(povedzme, ze je tu moznost likovat Hot Dogy), ktory nelikujem, tak FB v podstate nevie, na akej som stranke(url), vie len, ze ktori uzivatelia(pokial su prihlaseni) mali moznost likovat(resp. likovali) Hotdogy? Alebo aj nieco viac? |
||
_es Profil |
#5 · Zasláno: 19. 12. 2011, 09:01:10
tomas N.:
No a na stránke nie sú nejaké <script> y od Facebooku?
„tak FB v podstate nevie, na akej som stranke(url)“ To ale potom akosi postráda užitočnosť. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0