Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kubajjz Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 1. 2012, 12:05:44
Zdravím.
Mám klasický formulář, kde jedno políčko vypadá takhle: <input name="jmeno" maxlength="50" value="Jméno a Příjmení" onclick="this.value='';"/> Takže políčko formuláře je před-vyplněno, ale po kliknutí se vše smaže. Tak to přesně chci, ale problémem je, když to uživatel vyplní a do pole klikne ještě jednou, tak se mu opět vymaže. Takže bych potřeboval, aby se hodnota vymazala pouze jednou. Těchto polí je ve formuláři více a chtěl bych, aby všechny fungovala stejně. Díky. |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 20. 1. 2012, 12:18:53
Kubajjz:
Toto je teda „vylepšenie“! Čo návštevníci bez JS - tí to budú musieť ručne mazať. „Těchto polí je ve formuláři více“ A ak ich návštevník všetky vyplní a pred odoslaním si to bude chcieť ešte skontrolovať, ako si overí, či omylom nejakú hodnotu nezapísal do nesprávneho poľa, ak informácie o účelu polí budú zmazané? |
||
Kubajjz Profil * |
#3 · Zasláno: 20. 1. 2012, 12:39:12
Na to se tě neptám, chytráku, když nechceš poradit, tak mlč.
Ikdyž budou mít lidé vypnutý JS, tak se to jenom nevymaže, to je hnus, co? |
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 20. 1. 2012, 12:54:14
Kubajjz:
„když nechceš poradit, tak mlč.“ Už ma to prešlo, možno ti poradí niekto iný. |
||
BuGeR Profil |
#5 · Zasláno: 20. 1. 2012, 13:22:58
Použij podmínku. Napíšu ti ji slovy:
"Pokud hodnota pole odpovídá Jméno a Příjmení, smaž hodnotu." |
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 20. 1. 2012, 13:34:45
Reaguji na Kubajjze:
Proč onclick ? Proč ne onfocus ? Proč nehledáš? Našel bys — zdaleka nejsi první, kdo to řeší.
„Na to se tě neptám, chytráku, když nechceš poradit, tak mlč.“ Nebylo by rozumnější a slušnější zeptat se ho, jestli neexistuje lepší řešení, než mu vynadat, že nesplnil tvé zadání, šéfe? Reaguji na BuGeRa: „Pokud hodnota pole odpovídá Jméno a Příjmení“ Raději pokud hodnota pole odpovídá výchozí hodnotě (tedy defaultValue ).
|
||
BuGeR Profil |
#7 · Zasláno: 20. 1. 2012, 13:42:48
Chamurappi:
Taky řešení :-) |
||
Kubajjz Profil * |
#8 · Zasláno: 20. 1. 2012, 13:46:38
Ano, hledám to už od rána a moc se mi to nedaří.... A jelikož javascript neovládám, a ani nechci, tak jsem si dovolil napsat dotaz zde. Myslel jsem si, že k tomu fóra slouží, že zkušenější a lepší radí těm, co mají problém. Mýlil jsem se a už se psát nebudu, díky.
Nakonec jsem si řešení našel ve zdrojových kódech jiných stránek, ale jednoduché to pro mne nebylo. Zbytečně jsem tím zabil celé dopoledne, místo toho, abyste mi napsali řešení. Za což Vám velice děkuji!!! Pro ty, co mají podobný problém a hledají řešení, tak jsem "vyrobil" toto: <input name="jmeno" id="jmeno" maxlength="50" value="Jméno a Příjmení" onClick="if(this.value=='Jméno a Příjmení')this.value='';"/> Připomínky si nechte... Sbohem. |
||
BuGeR Profil |
Kubajjz:
Nesváděj to na zdejší uživatelé, když nevíš, jak se ovláda auto, tak jak ho chceš řídit? |
||
Chamurappi Profil |
#10 · Zasláno: 20. 1. 2012, 13:58:39
Reaguji na Kubajjze:
„hledám to už od rána a moc se mi to nedaří“ Teď jsem ti dal dvě klíčová slova. Výsledky hledání na diskusi: • Zmizení textu po kliknutí v inputu. • Změna barvy textu při onfocus • Hodnota textarey a onfocus a onblur • Textové pole - jak správně smazat hodnotu po kliknutí • Změna textu v INPUTu po kliknutí • obsah inputu pri onFocus a onBlur • Po kliknutí myši do pole formuláře vymazat/nahradit obsah • Zrušení výchozí hodnoty <input>u při kliknutí „jelikož javascript neovládám“ Myslím, že minimálně v novějších prohlížečích (od Exploreru 7) to jde udělat i bez JavaScriptu. „Pro ty, co mají podobný problém a hledají řešení, tak jsem "vyrobil" toto“ To je ošklivé. Proč nepoužiješ defaultValue ? A proč furt používáš ten onclick ?
|
||
_es Profil |
|||
Časová prodleva: 3 měsíce
|
|||
anonymní Profil * |
#12 · Zasláno: 11. 4. 2012, 07:50:33
ja bych na tom inputu pouzil placeholder="Jméno a příjmení" ... když už tu máme to HTML5, tak proč ho nepoužívat ;o)
|
||
Chamurappi Profil |
Reaguji na anonymního:
Protože to nefunguje ve všech prohlížečích. Sama existence specifikace rozhodně je velice chabý důvod k používání. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0