Autor Zpráva
ketys
Profil
Zdravím, potřeboval bych pomoc...
prej se to dělá nějak přes ajax... tak se tu ptám, jestli někdo nemá nějakej kus kódu, nebo z čeho bych to mohl okoukat... už tu tak hodinu bádám a celkem bez výsledku...
Potřebuji udělat to, že po nějakem určitém čase...např. po hodine -> každou hodinu server time např. abych změnil obrázek na stránce, čili zavoval php soubor s sql dotazem na databázi a jinej obrázek... jak na to? :) Díky
Keeehi
Profil
Přijde mi to zbytečně složité. Při zavolání té stránky se zobrazí takový obrázek jaký si vypočte samo PHP.
Ve stránce bude něco takového:
window.setInterval(dalsi_obrazek, 60*60*1000);
No a funkce dalsi_obrazek() bude mít v sobě definované nějaké pole obrázků. Když se zavolá, tak si zjistí jaký je aktuální obrázek a zobrazí ten co je v poli za ním, respektive první, pokud aktuální obrázek je v poli poslední.
Radek9
Profil
Keeehi:
Máš tam hned dvě chyby:
1) Používáš eval.
2) Druhý parametr jsou milisekundy, ne sekundy.
ketys
Profil
a kam toto zakomponovat do stranky a jak?


ta funkce dalsi_obrazek() může být v php? :)
Keeehi
Profil
ketys:
ta funkce dalsi_obrazek() může být v php?
ne, jde o javascriptovou funkci

kam
třeba úplně na konec před </body>

jak
obalit to tagy <script></script>

+ někde před tím si vytvořit tu funkci dalsi_obrazek()

Radek9:
Máš tam hned dvě chyby
Chyba byla jedna, a to ten čas. Ale kvůli tobě jsem to upravil obojí.
ketys
Profil
No jenže v js funkci nemůžu volat obrázky, které mám v db, a ještě potřebuju při tý změně obrázku něco do db připsat ... :(
Keeehi
Profil
ketys:
Ale můžeš.

Vždyť ty obrázky se mohou jmenovat třeba takto:
obrazky=new Array("obrazek.php?id=5","obrazek.php?id=684","obrazek.php?id=6846","obrazek.php?id=15");

A když nastane čas na změnu, vlastně se zavolá script obrazek.php který může vypadat třeba takto:
$result=mysql_query("SELECT jmeno FROM obrazky WHERE id=".((int)$_GET["id"])." LIMIT 1");
$jmeno = mysql_result($result,0);

header("Content-Type: image/jpg");
readfile("./slozka/$jmeno");
ketys
Profil
Co je tam špatně?
<script type="text/javascript">
        window.setInterval(dalsi_obrazek(), 60*60*1000);
        function dalsi_obrazek() {
        obrazky= ["obrazok.php?id=1","obrazok.php?id=2"];    
        }
        
    </script>

if(!empty($_GET['id'])){
$result=mysql_query("SELECT * FROM counter WHERE id_kamp=".((int)$_GET['id'])." LIMIT 1");
echo $result;
}

a pak mám klasicky <img src="<?php echo result['data']; ?>
Keeehi
Profil
ketys:
Co je tam špatně?

Spousta věcí, ale celé to za Vás nikdo dělat nebude. O javascriptu evidentně nevíte zhola nic takže začněte jeho studiem.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: