Autor Zpráva
helpik.JPW
Profil
Dobrý den,

nevíte pod čím mám hledat nebo jak udělat upozorňující šipku navádějící na kliknutí?

Zatím je stránka taková, že je na ní text a obrázek s tlačítkem. Chtěl bych nějak aktivně vybídnout na klik a tím i na akci. Představuji si to tak, že třeba nad tlačítkem se bude vertikálně hýbat šipka ukazující na střed obrázkového tlačítka. Nebo něco jiného? Navrhněte ...

Děkuji
dfsadf
Profil *
neviem či som pochopil ale ak hej tak stačí css:
cursor:pointer;
a máš tam inú šípku


ak si to myslel inak, tak si sprav animáciu ukazovacej šípky a napozicuj si to neviem kde je problém..
helpik.JPW
Profil
dfsadf:
Asi si nerozumíme. Pointer změní kurzor.

Budu hledat animaci ukazovací šipky a uvidím co naleznu.
Sir Tom
Profil
helpik.JPW:
Toto www.gify.nou.cz/pc_tlacitka.htm ?
helpik.JPW
Profil
Sir Tom:
To bych se vracel 10 let zpět :)

Myslel jsem spíš něco jako toto - akorád že by se to neaktivovalo najetím ale mírně by to hopsalo dolu nahoru - prostě ukázat na tlačíko moderněji a ne staticky
Keeehi
Profil
helpik.JPW:
No máš 2 možnosti. Buď uděláš něco animovanýho a šoupneš to nad to, a nebo vezmeš nějaký statický obrázek, zase ho nad to tlačítko šoupneš a pak mu budeš pomocí javascriptu měnit nějaké vlastnosti. Margin nebo position, záleží na situaci jak to vytvoříš.
helpik.JPW
Profil
Keeehi:
Zní to logicky, nicméně nevím jak bych to udělal. S js si netykám. Ale díky.
Keeehi
Profil
helpik.JPW:
Tak v tom případě asi animovaný gif.
peta
Profil
helpik.JPW: Zkousel jsi priklady na jpw? Nebo ti muzu nabidnout ty same prepracovane ala Peta.
http://peter-mlich.wz.cz/web/js/prjpw/index.html#cas
- Blikajici pozadi
- Jednoduchá animace jako Marquee
Ja bych to resil animovanym gifem nebo swf animaci. A prislo by mi to moderni.
helpik.JPW
Profil
peta:
JJ zkoušel.
Velmi dobrý odkaz, děkuji za něj. Taková menší studnice pro mé samostudium. Nehodláš web mazat že ne :) ? To blikající pozadí by snad na bílém tlačítku nevypadalo zle.

Napadá mě: JS má v dnešní době už spousta lidí zapnutých. Bez něj některé weby sotva fungují. Zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi JS a jQuery - jQuery je JS knihovna a vidím ji ve zdrojácích rozhodně častěji. Dále je novější a neustále se o něm píše (menu, galerie, ...). Nechci v žádném případě někoho popichovat.
_es
Profil
helpik.JPW:
jaký je rozdíl mezi JS a jQuery
Časté potíže, zajímavosti a poučné debaty » Co vlastně je jQuery?
Chamurappi
Profil
Reaguji na helpika.JPW:
Taková menší studnice pro mé samostudium.
Vzhledem k reputaci autora bych ti nedoporučoval čerpat z této studny. To, že je Yuhů odmítl převzít na JPW, má své důvody.
Netvrdím, že se od něj nedá nic naučit, ale začátečník u něj nemá moc šancí rozlišit správné kousky od blábolů a domněnek.

JS má v dnešní době už spousta lidí zapnutých.
Tak to bylo vždy.

Bez něj některé weby sotva fungují.
Dobře udělané weby bez potíží fungují i bez něj.

Dále je novější
Není dost dobře možné, aby javascriptová knihovna vznikla dřív než JavaScript.

a neustále se o něm píše
Stejně jako o Ivetě Bartošové, akorát méně padá.
helpik.JPW
Profil
Chamurappi:
- děkuji za upozornění. Příklady vypadají celkem solidně a funkčně (krom některých nefunkčních odkazů). Nicméně nerozeznám dobře napsaný JS kód (chyby ošetření atd.) a proto posuzuji jen výsledek. Můžete mi doporučit tedy nějaký lepší zdroj k naučení nebo alespoň pochopení JS nejlépe v ČJ (i EN občas zvládnu)? Děkuji.

Dobře udělané weby bez potíží fungují i bez něj.
Mělo by to tak být, ale jsou věci (galerie, ankety, ...) které se dělají špatně.

IB: Kdys jsem ji mohl i ten zpěv, ale teď, kdy sama píše týdně do bulváru, aby na sebe vydělala a ještě takové perly a skandály - no nepsal bych tu o ní ;)

Děkuji za odkaz na jQuery. Vysvětlil mi to velmi jednoduše a věcně.
Chamurappi
Profil
Reaguji na helpika.JPW:
Můžete mi doporučit tedy nějaký lepší zdroj k naučení nebo alespoň pochopení JS nejlépe v ČJ
Chtěl bych nějaký stvořit, dej mi pár měsíců. Dost věcí můžeš pochytit ze zdejšího FAQ a z přirozeného běhu diskuse. Chybami se člověk učí — i cizími :-)

Mělo by to tak být, ale jsou věci (galerie, ankety, ...) které se dělají špatně.
Obojí jde snadno udělat tak, aby jelo i bez JS. Nemusí to vypadat stejně hezky, ale základní funkčnost jde zachovat.
helpik.JPW
Profil
Chamurappi:
Chtěl bych nějaký stvořit, dej mi pár měsíců.
To zní jako dobrý proaktivní příslib :D

Obojí jde snadno udělat tak, aby jelo i bez JS.
Lze nějak testovat, zda je JS zapnutý (zda to přístroj podporuje?)

Primárně je asi vhodné dělat web funkční bez JS a verze s JS jako lepší nadstavbu (jQuery, vzhled, různé funkce)

zdejšího FAQ a z přirozeného běhu diskuse
FAQ určitě zkouknu. Přirozený běh diskuze (tématu JS) pravidelně asi sledovat nebudu. Není to příliš můj obor. Mnohem více sleduji jiné zdejší sekce, které beru téměř jako denní chléb. Navíc sledování diskuze v JS by chtělo i pravidelně zkoušet u sebe na PC a na to bohužel není moc času.
Taurus
Profil
Chamurappi:
„Můžete mi doporučit tedy nějaký lepší zdroj k naučení nebo alespoň pochopení JS nejlépe v ČJ“
Chtěl bych nějaký stvořit, dej mi pár měsíců.

Tak na toto si rád počkám, jakožto analfagamabet na JS. :-) Rád k němu víc čichnu.
Str4wberry
Profil
Asi ještě neznáš, co pro Chamurappiho znamená „pár měsíců“. :–)
Chamurappi
Profil
Reaguji na helpika.JPW:
Lze nějak testovat, zda je JS zapnutý (zda to přístroj podporuje?)
Na straně serveru? V rámci jednoho HTTP požadavku ne.

Primárně je asi vhodné dělat web funkční bez JS a verze s JS jako lepší nadstavbu
Ano. Je to výhodné i proto, že když se třeba externí JS soubor pokazí/nedotáhne, uživatel může pořád něco dělat.


Reaguji na Taura:
Potíž je v tom, že jsem si během posledních let příliš zvykl na konfrontační způsob vysvětlování. Nevěřím, že dokážu sestavit soudržnou učebnici, která by optimálně namířila začátečníka správným směrem… sám si totiž nejsem úplně jistý, co je správný směr — vidím mnoho cestiček, každá má svá pro a proti. Ale vím, že něco málo asi vím. Takže to pojmu spíš jako sbírku skriptů s vysvětlivkami, která bude postupně růst. Teprve časem dostane nějakou jasnější strukturu a řád (po vzoru JPW). Nechci si brát velká sousta, aby z těch měsíců nebyla desetiletí :-)
helpik.JPW
Profil
Chamurappi:
Na straně serveru? V rámci jednoho HTTP požadavku ne.
Předpokládám že na straně serveru, protože neznám ani testování na straně klienta :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: