Autor Zpráva
Janvesely12
Profil
Jak bych mohl udělat, když kliknu třeba na tlačítko, tak aby se načetli obrázky.
Napadlo mě, že bych obrázky skryl, ale nevím jak udělat, aby každý obrázek měl stejný id, když může být jenom jedno.
Děkuji
Radek9
Profil
Janvesely12:
K tomu je třída (class), ne id. Nebo je dej do nějakého společného rodiče s id a vyber je pomocí getElementsByTagName("img").
najs
Profil *
cez jquery show()
Radek9
Profil
najs:
Ale no tak, to je pár řádků kódu, je zbytečné tam tahat celou knihovnu.
Janvesely12
Profil
Class mi nefunguje potom mi to nefunguje. Zde je kód:
  <script type="text/javascript">
  function zobrazSkryj(idecko){
  el=document.getElementById(idecko).style;
  el.display=(el.display == 'block')?'none':'block';
  }
 </script>

<button onclick="zobrazSkryj('oddil1')" name="zobraz" value="zobraz">Zobrazit</button>
   
   <div id="oddil1" style="display: none;">
   Obsah
   </div>
Radek9
Profil
Janvesely12:
Ty totiž ukládáš style, ulož si jen element a style ber jako vlastnost. A jak jsi to zkoušel s tou třídou?

Edit: Tak pravda, ono to vlastně funguje.
Janvesely12
Profil
Jak to tedy mám udělat. Nechápu jak si to mám uložit jako element.
weroro
Profil
Janvesely12:
Však to tvoje funguje.
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>  
  <head>  
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">  
    <title>
    </title>
    <style type="text/css">
         #oddil1 {
               width: 200px;
               height: 250px;
               background-color: #ff0000;
               display: none; 
         }
    </style>
    <script type="text/javascript">
          function zobrazSkryj(id) {
            el=document.getElementById(id).style;
            el.display = (el.display == 'block') ? 'none' : 'block';
          }
    </script>     
  </head>  
  <body>  
    <button onclick="zobrazSkryj('oddil1')" name="zobraz" value="zobraz">Zobrazit</button>  
    <div id='oddil1'></div>  
  </body>
</html>
Janvesely12
Profil
Ale já ptřebuji, aby jedním tlačítkem se odkryli 2 a více oddílu.
Keeehi
Profil
ty 2 a více oddílů budou všechny obaleny tím divem oddil1.
<div id='oddil1'>
    první ........

    druhý ........

    třetí ........
    ..............
    ..............
</div>
Janvesely12
Profil
No, to právě nemohu. Chci to udělat kvůli obrázkům, ale mezi každým obrázkem je ještě text, který bych tam rád nechal.
weroro
Profil
A čo takto? Problém je, že mi to nefunguje v IE7.
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>  
  <head>  
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
    <meta http-equiv="Content-Script-Type" content="text/javascript" >  
    <title>
    </title>
    <style type="text/css">
        .fotka {
               width: 200px;
               height: 20px;
               background-color: red;
               display: none;
         }
    </style>
    <script type="text/javascript">
          function zobrazSkryj(a) {
                var el = document.getElementsByClassName(a);
                for ( i = 0; i < el.length; i++) {
                  el[i].style.display = (el[i].style.display === 'block') ? 'none' : 'block';
                }
          }
    </script>     
  </head>  
  <body>  
    <button onclick="zobrazSkryj('fotka')" name="zobraz" value="zobraz">Zobrazit</button> <br>  
    
    <div class='fotka'>weroro</div>
    daky text <br>
    <div class='fotka'>weroro</div>
    daky text <br>
    <div class='fotka'>weroro</div>
    daky text <br>
    <div class='fotka'>weroro</div>
    daky text <br>
    <div class='fotka'>weroro</div>
    daky text <br>
    <div class='fotka'>weroro</div>
    daky text <br>
    <div class='fotka'>weroro</div>
    daky text <br>
    <div class='fotka'>weroro</div>
    daky text <br>
    <div class='fotka'>weroro</div>
    daky text
      
  </body>
</html>
Chamurappi
Profil
Reaguji na werora:
Proč raději neměníš třídu společnému rodiči?
weroro
Profil
Chamurappi:
Možno budem za blbca, ale ja absolútne netuším, čo si sa ma to opýtal. :(
Ja som ten JS napísal aspoň ako alternatívu, keď už nikto nič iné nedal. Išiel som na to podobne ako by som to robil v AS a do JS iba vŕtam. Nechápem DOM. Ak som spravil niečo zle, tak sa ospravedlňujem.
Keeehi
Profil
Chamurappi:
Proč raději neměníš třídu společnému rodiči?
Protože: „mezi každým obrázkem je ještě text, který bych tam rád nechal.
Chamurappi
Profil
Reaguji na werora a Keeehiho:
document.body.className = "skryj-fotky";
… nebo tu třídu rušit, mají-li se zobrazit. O zbytek změn se postará CSS.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: