Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kiki Profil * |
#1 · Zasláno: 18. 2. 2012, 20:17:40
Nám takovy problém s javascriptem moc nepracuji ale základní znaloti mám.
potřebuji vytvořit script v javascriptu a to, aby když zadam hodnotu v prvním formulářovém poli, poté do druhého formulářového pole zadám druhou hodnotu, aby se mi provedl okamžitě vypočet a v třetím formulářovém poli objevil výsledek, Má to fungovat tak, že do provního pole zadám číselnou hodnotu třeva 1000 ve druhém procenta 10% (samozřejmně pouze číslici) tak aby se mi ve třetím poli objevil výsledek a to tak abych nemusel použít tlačítko. Vypočitat to pomocí proměnné chápu pouze se trápim s události onblur a následným skriptem jeho spracováním a znovu vložením do stránky respektivě do formulářového pole. Celý formulář bude poté zpracovan pomocí PHP a uložen do databaze, ale to umím s php velmi dobře. Pro šťouraly co zde napíší nejdřiv hledej a pak se ptej rovnou odepisuji, že tot jsem již udělal a nad tímo problémem jsem strávil už dva dny a to nejenom zde. A co mne nejvice zdržuje je číst temata v kterých se objevuje stejná odpověď nejdřiv hledej a pak se ptej z mé skušeností je to cca 60 procent. Raději prosím rovnou napište odkaz kde se toto téma nachází. Já vzhledm k malé zkušenosti s javascriptem nevím jak mám správně ptát abych dostal správnou odpověď. |
||
shaggy Profil |
#2 · Zasláno: 18. 2. 2012, 20:22:53
Kiki:
„Já vzhledm k malé zkušenosti s javascriptem nevím jak mám správně ptát“ Správne by si sa mal najprv naučiť robiť s javascriptom a potom sa pýtať. Pretože tvoj (mierne drzý) príspevok nie je otázka, ale žiadosť "urobte to za mňa". A to patrí do Práce a zákazky. Ale aby som ti neporadil "najprv hľadaj" (aj keď je vidieť, že si tomu hľadaniu moc nedal), tvoj postup bude vyzerať nejak takto: http://www.tizag.com/javascriptT/javascript-getelementbyid.php |
||
Kiki Profil * |
#3 · Zasláno: 18. 2. 2012, 20:23:23 · Upravil/a: Kiki
omluvám se za duplicitu špatně jsem to zmačkl prosím o smazani duplicitního článku
tak jo omluvám se ja jenom český a trošičku slovensky tak promiň shaggy: tak sem se dival na to co jsi mi dal za odkaz tak takových jsem našel spoustu a přesně tohle jsem nehledal. |
||
Kiki Profil |
#4 · Zasláno: 19. 2. 2012, 13:11:15
Tak jsem na to snad přišel pro ty co hledají podobný problém a zejmena se učí z příkladu davám zde tento script.
Ostatní prosím, aby se na tetno script podívaly a pověděli jestli je něco špatně nebo se dal nějak vylepšit za každou radu budu vděčný. <?php require "hlavicka.php"; //* Vloži hlavičku do strankyy *// ?> <script language="javascript"> <!-- var c = function CheckNumEdit(Edit) //Kontrola zda uživatel zadal číslo { var N = Edit.value - 0; if((parseInt (N) == NaN) || (parseInt (N)+'' !=N)) { alert ('Špatně zadané číslo!'); Edit.focus(); Edit.select(); } else { } Edit.value = parseInt (S); } function edit(Edit) // Kontrola zda uživatl zadal číslo { var S = Edit.value - 0; if((parseInt (S) == NaN) || (parseInt (S)+'' !=S)) { alert ('Špatně zadané číslo!'); Edit.focus(); Edit.select(); } else { var t = document.formular.cena.value; //získaní hodnoty z pole cena var vysledek = t / 100 * S; // vpočet slevy document.formular.policko.value = (vysledek); // vložení vysledku do pole } Edit.value = parseInt (S); } //--> </script> </head> <body> <br /> <br /> <h2>Výpočet slevy</h2> <form name="formular"> <p>vlož cenu<input type="text" name="cena" value="" onblur="CheckNumEdit(this)" /></p> <p>vlož cenu v procentech <input type="text" name="sleva" onblur="edit(this)"/>%</p> <p>vysledek <input type="text" name="policko" size="20" value="" disabled > </p> </form> <br /> <br /> </body> </html> |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0