Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
weroro Profil |
#1 · Zasláno: 25. 2. 2012, 15:46:33
Dobrý deň. Už hodnú chvíľu hľadám na internete odpoveď na moju otázku.
Dá sa (a ak áno, tak ako) detegovať, respektíve zistiť vypnutý zásuvný modul v prehliadači? Mám na mysli konkrétne Flash. Riešenia ako SWFobject mi v prípade absencie zásuvného modulu a zároveň aj pri jeho deaktivácii zobrazujú, že nie je nainštalovaný. Ja by som však potreboval zistiť oba stavy zvlášť. Jedná sa mi o to aby som v prípade potreby vedel návštevníka nasmerovať presne na riešenie jeho problému, to jest, ak má vypnutý plugin, tak ho presmerujem na stránku s manuálom, kde je popísaný návod aktivácie pluginu pre jeho prehliadač. V prípade, že by užívateľ nemal nainštalovaný plugin, tak mu ponúknem adresu, kde si ho môže nainštalovať. Vopred ďakujem za reakcie a návrhy. |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 25. 2. 2012, 17:15:55
weroro:
„návod aktivácie pluginu pre jeho prehliadač“ Většinou se o tohle postará prohlížeč. Když přijdu na stránku kde je objekt vyžadující plugin který nemám, objeví se mi místo něj hláška o chybějícím pluginu a když na ni kliknu, otevře se stránka s jeho instalací. |
||
weroro Profil |
Ďakujem
To mi je jasné, ale predstavme si užívateľa laika (staršie generácie 40+), ktorý sa vŕta v nastaveniach prehliadača a deaktivuje plugin (ja poznám takých veľa). Plugin má nainštalovaný ale je vypnutý. Čo vtedy? Prehliadač automaticky po inštalácii aktivuje deaktivovaný plugin? Načo bude užívateľ sťahovať znovu to čo už má a aj tak mu to nepôjde lebo to má vypnuté. Ja chcem zistiť, či je plugin vypnutý a užívateľovi poskytnúť návod ako to zapnúť bez toho aby musel premýšľať nad dvomi možnosťami ktoré na neho "vypľujem" - stiahnuť plugin + pozrieť manuál ako aktivovať deaktivovaný plugin - chcem tieto dve veci nezávisle oddeliť. |
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 25. 2. 2012, 17:44:07
Reaguji na werora:
Proč by se měl uživatel vrtat v nastavení kvůli jedné stránce? K nestandardním úkonům, co mu radí stránka, by měl mít instinktivní nedůvěru. „V prípade, že by užívateľ nemal nainštalovaný plugin, tak mu ponúknem adresu, kde si ho môže nainštalovať.“ Máš k dispozici nějaké měření úspěšnosti takové nabídky? „bez toho aby musel premýšľať nad dvomi možnosťami ktoré na neho "vypľujem"“ Pokud ho má vypnutý, tak si ho nejspíš vypnul, a ví, jak ho zapnout. „Dá sa (a ak áno, tak ako) detegovať, respektíve zistiť vypnutý zásuvný modul v prehliadači?“ Nedá. |
||
weroro Profil |
#5 · Zasláno: 25. 2. 2012, 19:16:23
Chamurappi:
„Nedá.“ Jedno slovné, výstižné, ďakujem, to som chcel vedieť. Škoda, že Js nevie pristupovať ku konfigurácii prehliadača aspoň v režime READ. „Máš k dispozici nějaké měření úspěšnosti takové nabídky?“ Tejto otázke som dobre nepochopil. chcem adresu iba ponúknuť. Nikde nepíšem, že by na tú adresu užívateľ vždy išiel. „Pokud ho má vypnutý, tak si ho nejspíš vypnul, a ví, jak ho zapnout.“ Tému som založil preto lebo viem, že si ho nevedia zapnúť. Hovoríme o generácii našich rodičov, ktorý veľa krát niečo stlačia a potom to nevedia vrátiť. V každom prípade som odpoveď dostal nie som z nej nadšený ale ďakujem :) |
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 25. 2. 2012, 19:28:24
Reaguji na werora:
„Škoda, že Js nevie pristupovať ku konfigurácii prehliadača aspoň v režime READ.“ Nerozumím. Můžeš zjistit mnoho věcí, ale tuhle ne. Je v zájmu uživatele, aby se stránka nedozvěděla, jestli je rozšíření vypnuté nebo nepřítomné. Vypínání je pohodlnější forma odinstalace. „Tejto otázke som dobre nepochopil. chcem adresu iba ponúknuť.“ Ptám se na předpokládanou účinnost přemlouvání uživatele. „Hovoríme o generácii našich rodičov, ktorý veľa krát niečo stlačia a potom to nevedia vrátiť.“ Pokud jsme je dobře vychovali, tak by podobným návodům neměli věřit. Stejně tak bys jim mohl naservírovat rady, jak si nainstalovat spyware, nebo vypnout ochranu soukromí. |
||
weroro Profil |
#7 · Zasláno: 25. 2. 2012, 20:57:18
Chamurappi:
„Je v zájmu uživatele, aby se stránka nedozvěděla, jestli je rozšíření vypnuté nebo nepřítomné.“ Môže to byť bezpečnostné riziko? Stačí stručná odpoveď. Chamurappi: „Ptám se na předpokládanou účinnost přemlouvání uživatele.“ Dalo by sa to porovnať s tým, že ak mám nejaké rozšírenie, ktoré potrebuje pre každý prehliadač inú inštalačku, tak nezobrazím pred užívateľom napr. 5 možných inštalácií ale zistím aký používa prehliadač a ponúknem mu inštalačku práve pre ten jeho s tým, že pridám aj odkaz vybrať inštalátor pre iný prehliadač pre prípad, že by prišiel užívateľ napr. cez FF a potreboval by doplnok pre IE. Takže ak niekto príde cez FF a má vypnutý flash chcem mu poskytnúť návod zapnutia flashu práve pre FF. Nepovažujem to za prehováranie, považujem to skôr za zjednodušenie. To či užívateľ bude postupovať podľa návodu, je už jeho vec. Ja chcem iba zobraziť generovaný link odkazujúci na návod: navody/?bs=opera navody/?bs=ff a pod. ale keďže sa nedá zistiť či má užívateľ vypnutý alebo odinštalovaný plugin, budem používať štandardnú kombináciu hlášky ako napr. Nemáte nainštalovaný flash player alebo ho máte deaktivovaný. Pre stiahnutie a nainštalovanie kliknite SEM, pre návod ako zapnúť flash player vo vašom prehliadači kliknite SEM
„Pokud jsme je dobře vychovali, tak by podobným návodům neměli věřit. Stejně tak bys jim mohl naservírovat rady, jak si nainstalovat spyware, nebo vypnout ochranu soukromí.“ S týmto plne súhlasím, ale čítať vedia. Pokiaľ raz napíšem, že ideme zapnúť plugin/zásuvný modul/flash player a tak v rámci postupu nastavení budú vidieť, že neklikajú na niečo, kde nie sú použité tieto výrazy. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0