Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
bredis Profil |
#1 · Zasláno: 26. 2. 2012, 14:58:20
Čauky,
prosím o radu jak udělat odpadkový koš javascriptem. Jde mi o to, že když mám přichycený (drag) element a přesunuho nad nějaký div, který bude mít třeba název "trash", tak aby se ten element odstranil. Na netu jsem nějaký scripty našel, ale nefungovali mi. Předem děkuji. |
||
Petr Ká Profil |
#2 · Zasláno: 27. 2. 2012, 01:25:14
ahoj, po upuštění zkontroluj v jakém je divu. Pokud bude v divu trash, vymaz ho.
|
||
Radek9 Profil |
Petr Ká:
„Pokud bude v divu trash“ No, on nebude tak úplně v tom divu, ale pouze na pozici toho divu. Tzn. musí porovnat top, left, bottom a right (pokud to nemá absolutní pozici, tak možná spíš absolutní offset) koše a předmětu. |
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 27. 2. 2012, 09:44:02
Reaguji na Radka9:
Snazší je mít v nejvyšší vrstvě nad košem vypozicovaný element (tedy i tak, že přetahovaná věc je z-index em pod ním) a pak jednoduše zjistit, na čem došlo k onmouseup .
|
||
bredis Profil |
#5 · Zasláno: 27. 2. 2012, 19:21:48
Díky za pomoc, ale jelikož jsem lama, tak jsem nic funkčního nestvořil.
Chamurappi mě vnuknul myšlenku se z-indexem.....prostě přetahovaný element je pod vrstvou koše a jednoduše tam ten nechtěný element jen schovám. Vím, že řešení nic moc, ale snad to bude jen provizorně:) |
||
Radek9 Profil |
#6 · Zasláno: 28. 2. 2012, 16:09:27
bredis:
On to spíš myslel tak, že koš bude pod předmětem, ale nad tím předmětem bude ještě nějaký průsvitný div. Potom při onmouseup ověříš target element (e.target || e.srcElement). Pokud je to ten průhledný, předmět smažeš. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0