Autor Zpráva
Someone
Profil
Na úvod bych se rád zeptal: Jsem opravdu tak líný nebo se jen všichni řídí příslovím: "Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě." ? Dnes jsem se potřeboval naučit, jakým způsobem se dá v JS udělat pohyb divu. Nebyl ani jeden jediný tutorial, kde by počet řádků v kódu nepřesáhl číslo 10. Na pochopení příliš náročné. Tak jsem si sedl a pokusil jsem se vytvořit vlastní, jednoduší verzi přesouvání objektu. Po hodinu trvajícím neúspěchu jsem se dostal do fáze, kdy mi můj kód začal fungovat. Běžně bych asi skákal radostí, ale tentokrát jsem zůstal sedět na místě a přemýšlel jsem nad tím co jsem udělal špatně. Kód fungoval, ale po shlédnutí několika návodů kde délka tutorialu přesahovala již zmíněných 10 řádků je takřka nemožné abych si napsal něco svého na pár řádků. Píši sem na diskusi i přesto, že mi kód funguje tak jak potřebuji, abych se dopátral té ošklivé pravdy. Co jsem zde udělal špatně?
_es
Profil
Someone:
Co jsem zde udělal špatně?
Vyskúšal si to vo viacerých prehliadačoch?
Ak to aj v niektorých funguje, tak nejako divne a chybovo, tá logika skriptu sa zdá byť chybná.
Someone
Profil
_es:
Vyskúšal si to vo viacerých prehliadačoch?
Skoušel jsem chrome IE8 a Safari.. Mozilla mi nejde... což by mohlo být součástí té otázky.. Co jsem udělal špatně, že to nejde v té mozille?
_es
Profil
Someone:
Co jsem udělal špatně, že to nejde v té mozille?
Chybovú konzolu nepoužívaš? Tá ti napovie a nájdeš riešenie - aj na tomto fóre.
Someone
Profil
_es:
Chybovú konzolu nepoužívaš?
V JS jsem na začátku, takže nemám takový přehled o možnosti ladění chyb atd.. Zkusim se na to podívat, děkuji za rady.
Someone
Profil
Tak jsem provedl nějaké úpravy, ale přesto počet řádků funkce nepřesáhl 10. Co je na funkcích s tolika řádky, lepšího?


Teď jsem si všiml, jedné odlišnosti. Uchopit a táhnout lze ten box i za růžek. Já to vyřešil záporným marginem. Je tam ještě něco co jsem přehlédl?
Keeehi
Profil
Someone:
Když tvůj box chytnu někde na straně, místo uchycení se přesune doprostřed. To je třeba rozdíl. U takto malého prvku to je víceméně jedno ale u velkých boxů by to problém byl. Navíc se toto řešení nedá přímo použít na pohyb více prvků. Pak, až to předěláš, budeš muset vyřešit překryv.
Ugo
Profil
není tomu tak dávno kdy jsem to někomu dělal a myslím že délka kódu byla taky tak 5-10 řádků, problém je že v tom nebylo ošetřeno hafo chyb a hlavně možností, když jsem přidal možnosti tak najednou sem se dostal na 30řádek s tím, že to znamenalo hodně práce v samotném spuštění ještě, ale obecně s tebou souhlasím, lidi baví psát dlouhé kódy, většinou naprosto zbytečně. Tvůj kód se mi líbí (i přesto, že funkčnost je dost kostrbatá), jak je to s funkčností v různých prohlížečích nevím, JS je hroznej jazyk na to a často je to to co stojí velkou část kódu.
Someone
Profil
Ugo:
Když tvůj box chytnu někde na straně, místo uchycení se přesune doprostřed
Jojo, zmiňoval jsem to v [#6].
Jinak s tebou souhlasím.

Tvůj kód se mi líbí
Děkuji.

jak je to s funkčností v různých prohlížečích
Testováno je to v IE8, Mozille(10.0.2), Opeře(11.62) Safari a Chromu(17.0 -> kdo ví jestli jeto číslo verze)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: