Autor Zpráva
Peet
Profil
Dobrý den, mám pár otázek ohledně vložení flashe na web.

1) potřeboval bych zjistit zda se dá nějak pomocí js zjistit že už se flash načetl a začal nebo ho pozastavit či tak něco.. mám flash který má cca 4s. a potřebuji udělat že jakmile se flash spustí tak zapnout setTimeout na 4s a poté přesměrovat zkoušel jsem $("#flash").ready(); sice je to lepší ale ne úplně tak jak bych chtěl

2) umím vložit náhradní obrázek který se zobrazí pokud uživatel nemá nainstalovaný flash ale nevím jak zobrazit obrázek než se právě ten flash načte.

3) nebo spíše jak poznám že flash dojel do konce.?

Za odpovědi předem děkuji
Johnik
Profil
Flash může na posledním framu volat přes ExternalInterface přímo js funkci.

Po čas nahrávání můžete zobrazit preloader. Návodů je na internetu spousta.
Peet
Profil
děkuji, ale moc jste mi nepomohl, mrknu na ten externalinterface ale nevím co myslíte tím poslední frame vy jako myslíte při tvorbě flashe..? problém asi bude ale v tom že flashe dělám přes adobe after effects a poté je exportuji do swf.. určitě musí jít nějak jinak zjistit že flash již skončil. nebo alespoň nějak to play a stop

a ještě se chci zeptat jak mohu na jedné stránce přidat do cache flash který je an druhé stránce jde o to že na úvodu je flash a než se načte tak se musí nacachovat flash který je na další stránce..

Předem děkuji
Johnik
Profil
S exportem z AfterEffects neporadím, ale myslím si, že tam nebude možnost přidat skript. Každopádně si můžete vytvořit primitivní swf kontejner, do kterého budete načítat externí, tedy ten export z AE. Kontejner bude zobrazovat průběh načítání i notifikovat okolí o přechodu na poslední snímek.

Jednoduše tak, že si ho necháte načíst skrytě v té první stránce. Prohlížeč si ho uloží do cache a na druhé stránce se již bude tahat pouze z cache.
Peet
Profil
jak se dělá swf kontejner..? :D externí .? to znamená prostě <object ....> a ten object který je skrytý asi musí mít stejné id jako poté na další stránce.. nebo jak potom bude vědět že načetl zrovna ten a ten..?

kontejner bude zobrazovat.??
budu moc rád za podrobné vysvětlení. děkuji za Váš čas
Johnik
Profil
Flashový kontejner, tj. swf. O vše v něm se postará třída Loader.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: