Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Gecko Profil * |
#1 · Zasláno: 27. 3. 2012, 15:29:30
Zdravim,
kolega na http://jdanek.eu ma peknou listu a dostali jsme napad, ze bysme ji schovali podle nasledujicich keriterii: Pokd clovek odscroluje na zacatek stranky (posuvnik je nahore) div s listou se zobrazi (plynule) a pokud clovek sjede napr. o 20px nize, aby se plynule schoval (absolutni pozicovani bysme zrusili). Uprimne nevim jak toho docilit, ale casto to vidim na ruznych webech s IT tematem. PS: Omlouvam se za diakritiku, nemecka klavesnice :( |
||
Kajman Profil |
Takže by se chovala skoro totožně, jak v případě, kdy není pozicována fixně?
edit: spíš mu poraďte, ať si opraví hrubku v menu |
||
turtok Profil * |
#3 · Zasláno: 27. 3. 2012, 19:51:54
Kajman:
Já si tu připadám jak na fóru češtinářů. Mohli by jste tu řešit problém a ne češtinu?? |
||
Gecko Profil * |
#4 · Zasláno: 27. 3. 2012, 20:01:08
Kajman:
Takže by se chovala skoro totožně, jak v případě, kdy není pozicována fixně? Skoro - jen s tim rozdilem, že pokud návštěvník vyjede nahoru tak aby se plynule zobrazil div (bez nejetí myši = automaticky) a když sjede tak zhasne. |
||
Kajman Profil |
Gecko:
Zkuste něco takového. window.onscroll=function() { var offset=window.pageYOffset||document.documentElement.scrollTop; console.log(offset); }; turtok: Podle Vašeho krátkého rozhněvaného offtopic příspěvku s novou pravopisnou chybou bych tipnul, že autor textů budete asi Vy ;-) Jinak v [#2] jsem řešil problém. Pokud se totiž nepoužite fixní pozicování (použije se absolutní a zruší se stanovení šířky), bude ta lišta fungovat podobně - když návštěvník odroluje dolu, odroluje se i lišta a naopak to bude stejné. Navíc to bude mnohem efektivnější na výkon stroje. |
||
turtok Profil * |
#6 · Zasláno: 28. 3. 2012, 14:12:59
Nebudu říkat: Nejsem to já! Proč bych to dělal? Ano jsem autorem textů. A nenapalo vás třebas, že bych mohl být dyslektik? A mám s tím problém. A vidíte v tom problém? Na webu jsou i horší češtinářská zvěrstva. Omlouvám se, že jsem tímto způsobem handicapován a nevlastním doktorát z Českého jazyky. Promiňte!
Kde je rozhněanost? Rád čerpam z diskuzí nějaké zkušenosti, ale nelíbí se mi řešení takových maličkostí které NESOUVEJÍ s problémem. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0