Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jerremy Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 4. 2012, 01:11:58
Dobru noc prajem,
mam jeden dotaz, ktory riesim, no neviem ako to urobit. Mam nasledujúci skript, ktorým vyťahujem údaje z databázy a dávam ich do <select> - u <select name="nadpis"> <?php $vysledek=mysql_query("select * from clanky WHERE kategoria=$cat ORDER BY nadpis ASC "); while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)) { echo '<option value="'.$zaznam["id"].'">'. $zaznam["nadpis"] .'</option>'; } ?> </select> <textarea id="text" name="text" style="font-family:arial; font-size = 12pt" rows = "30" cols = "115"></textarea> A chcel by som, aby po vybraní určitej možnosti sa do textarea dostal $zaznam["text"], teda obsah z databázy. Môže sa to robiť aj po znovunačitaní stránky keď sa zmení tá možnosť z poľa select. Ďakujem a prajem pekný večer. |
||
ahoj Profil * |
#2 · Zasláno: 2. 4. 2012, 07:15:41
echo "<select name='nadpis'>"; $vysledek=mysql_query("select * from clanky WHERE kategoria='".$cat."' ORDER BY nadpis ASC"); while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)) { echo "<option value='".$zaznam["id"]."'"; if ($_POST["nadpis"]==$zaznam["id"]) { $w = $zaznam["text"]; echo " selected='selected'"; }; echo ">".$zaznam["nadpis"]."</option>"; } echo "</select>"; echo "<textarea id='text' name='text' style='font-family:arial; font-size = 12pt' rows = '30' cols = '115'>"; echo $w; echo "</textarea>"; |
||
jerremy Profil * |
#3 · Zasláno: 2. 4. 2012, 22:59:00
Bohužial ale nefunguje...
Mám takto kód: <form action="#" method="post"> <label for="nadpis" style="display:inline;">Vybrať zo zoznamu: </label> <select name="nadpis"> <?php $vysledek=mysql_query("select * from clanky WHERE kategoria=$cat ORDER BY nadpis"); while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)) { echo "<option value='".$zaznam["id"]."'"; if ($_POST["nadpis"]==$zaznam["id"]) { $w = $zaznam["text"]; $a = $zaznam["odsek"]; echo " selected='selected'"; }; echo ">".$zaznam["nadpis"]."</option>"; } ?> </select> <textarea id="text" name="text" style="font-family:arial; font-size = 12pt" rows = "30" cols = "115"><?php echo $w; ?></textarea> Nič nevypíše ani v úvode, keď je prvý vybratý a ani pri zmene. |
||
Someone Profil |
#4 · Zasláno: 2. 4. 2012, 23:01:19
Tohle bych řešil pomocí AJAXu.
|
||
jerremy Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 4. 2012, 23:04:32 · Upravil/a: jerremy
Someone:
To by som asi sám nezvládol. Vedel som, že na to treba minimálne JS, ale tam mám základy iba minimálne. Nefunguje niečo ako po zmene selectu sa načíta celá stránka nanovo s tou zmenou? Someone: Napríklad ak by som mal ten select a v ňom option s value=$id -> tak po zmene vybraneho "nadpisu" by sa mi napríklad načítala stránka s url: www.nieco.sk/index.php?premenna=$id To by asi pomohlo? Teda cez funkciu onclick do option by to šlo? Fungovalo by to? <script type="text/javascript"> function changeFunc() { var nadpis = document.getElementById("nadpis"); var selectedValue = selectBox.options[nadpis.selectedIndex].value; window.location.href="index.php?text_id="+selectedValue; } </script> <form action="#" method="post"> <label for="nadpis" style="display:inline;">Vybrať zo zoznamu: </label> <select name="nadpis" id="nadpis" onchange="changeFunc();">> <?php $vysledek=mysql_query("select * from clanky WHERE kategoria=$cat ORDER BY nadpis"); while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)) { echo "<option value='".$zaznam["id"]."'"; if ($_POST["nadpis"]==$zaznam["id"]) { $w = $zaznam["text"]; $a = $zaznam["odsek"]; echo " selected='selected'"; }; echo ">".$zaznam["nadpis"]."</option>"; } ?> </select> <textarea id="text" name="text" style="font-family:arial; font-size = 12pt" rows = "30" cols = "115"><?php echo $w; ?></textarea> |
||
ahoj Profil * |
#6 · Zasláno: 3. 4. 2012, 07:52:56
jerremy:
„Fungovalo by to?“ Co kdybys to zkusil? Kromě toho: máš někde nad tím nadefinované připojení k databázi a zadanou proměnnou $cat? |
||
jerremy Profil * |
#7 · Zasláno: 3. 4. 2012, 08:00:03
Skusil som to svoje a nefunguje.
Mam zadefinovane pripojenie a aj premennu $cat, ktora sa berie z URL |
||
ahoj Profil * |
#8 · Zasláno: 3. 4. 2012, 08:10:54
Jak přesně nefunguje?
Po vybrání selectu se nestane nic? Nebo se stránka znovu načte a nenačte se jen ta textarea? Nebo se stane ještě něco jiného? |
||
jerremy Profil * |
#9 · Zasláno: 3. 4. 2012, 16:23:39
Nestane sa vôbec nič.
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0