Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
VladimirV Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 4. 2012, 13:24:37
K zobrazení tinymce používám script:
$().ready(function() { $('textarea.tinymce').tinymce({ // Location of TinyMCE script script_url : '/administrace/_tinymce/tiny_mce.js', ....... U vybrané textarea by mělo přeci stačit přidat class="tinymce" a tinymce bude pouze u tohoto textarea. Bohužel nevím proč, ale tinymce se mě dostane vždy a pouze k prvnímu textarea a nikoliv k mému vybranému. Nevíte proč? |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 3. 4. 2012, 13:31:09
|
||
VladimirV Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 4. 2012, 14:25:38
Tohle jsem zkoušel také a bohužel se mě tinymce v tomto případě nezobrazí nikde :)
tinyMCE.init({ // Location of TinyMCE script script_url : '/administrace/_tinymce/tiny_mce.js', // General options theme : "advanced", plugins : "autolink,lists,pagebreak,style,layer,table,advhr,advimage,advlink,inlinepopups,preview,media,searchreplace,contextmenu,paste,directionality,fullscreen,noneditable,visualchars,nonbreaking,xhtmlxtras,template,advlist", language : "cs", entity_encoding : "raw", gecko_spellcheck : true, // Theme options theme_advanced_buttons1 : "bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justifycenter,justifyright,justifyfull,|,link,unlink,|,image,media,|,forecolor,backcolor,|,formatselect,fontsizeselect,|,undo,redo", theme_advanced_buttons2 : "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,bullist,numlist,blockquote,|,charmap,cleanup,code,preview,fullscreen", theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,hr,removeformat,visualaid,|,sub,sup", theme_advanced_toolbar_location : "top", theme_advanced_toolbar_align : "left", theme_advanced_statusbar_location : "bottom", theme_advanced_resizing : true, mode : "exact", elements : "tinymce", }); <textarea cols="140" rows="20" name="html" class="input-text" id="tinymce"></textarea> |
||
_es Profil |
VladimirV:
„ elements : "tinymce", } “
To je syntaktická chyba, niektoré prehliadače to nejako spracujú niektoré nie. Ak je chyba ešte inde, tak bez „živej“ ukážky ti asi nikto nevyveští, čo si si tam rozbil, alebo čo robíš zle. Možno ešte tip: Nemáš JS kód ešte pred príslušným elementom <textarea> ?
|
||
VladimirV Profil * |
#5 · Zasláno: 3. 4. 2012, 15:02:40
Příklad je zde: http://www.bububu.cz/index.html
|
||
_es Profil |
#6 · Zasláno: 3. 4. 2012, 15:12:27
VladimirV:
„Příklad je zde“ No ale veď tam vôbec nemáš použitú metódu tinyMCE.init . Prečo to nespravíš jednoducho podľa dokumentácie?
|
||
VladimirV Profil * |
#7 · Zasláno: 3. 4. 2012, 15:13:13
Podívej se nyní ... koukal jsi se tam, když jsem to tam neměl ještě upravené tak, aby to sedělo. Podívej se nyní .... teď je to tak, jak by tinymce měl vypadat a nefunguje.
|
||
_es Profil |
#8 · Zasláno: 3. 4. 2012, 15:17:06
VladimirV:
„teď je to tak, jak by tinymce měl vypadat a nefunguje.“ Nie je, máš tam dva elementy s id=tinymce - čo je chybné. A nečítaš pozorne rady, - ten „tip“ z [#4].
|
||
VladimirV Profil * |
#9 · Zasláno: 3. 4. 2012, 15:46:44
elements : "tinymce"; - opraveno
Dva elementy upraveny. Nyní je tam pouze jed id=tinymce
Bohužel ani přes tyto menší opravy nefunguje :( |
||
_es Profil |
#10 · Zasláno: 3. 4. 2012, 15:57:30
VladimirV:
„Bohužel ani přes tyto menší opravy nefunguje :(“ Lebo v čase spustenia metódy tinyMCE.init ešte neexistuje ani element <body> , nieto ešte nejaká <textarea> na stránke, to som tipoval už v [#4]. JS skripty sa spúšťajú už počas procesu načítania a prehliadač čaká na to, až skončia, teda v čase svojho spustenia nemôžu pracovať s elementmi, ktoré sú až za nimi.
|
||
VladimirV Profil * |
#11 · Zasláno: 3. 4. 2012, 16:07:30
TinyMCE kod jsem umístil za textarea. Kód jsem umístil i do <body> nebo i na konec stránky. Nic z toho nepomůže. TinyMCE se u textarea neobjeví :(
|
||
_es Profil |
#12 · Zasláno: 3. 4. 2012, 16:17:19
VladimirV:
„TinyMCE kod jsem umístil za textarea.“ V zdrojovom kóde z odkazu v [#5] sa nenachádza za <textarea> ani jeden <script> .
|
||
VladimirV Profil * |
#13 · Zasláno: 3. 4. 2012, 16:21:29
Vloženo, ať vidíš, že to nefunguje :(
|
||
_es Profil |
VladimirV:
Pozri si chybovú konzolu JS. Používaš iný typ TinyMCE - jQuery plugin, tak to sprav podľa toho (rada v [#6] nebola správna). Skús najprv dôsledne skontrolovať, či to máš podľa dokumentácie, či porovnať s inou funkčnou stránkou. Prípadne povyhadzovať iné skripty, či sa ti to navzájom „nebije“. |
||
Ugo Profil |
#15 · Zasláno: 4. 4. 2012, 11:34:44
1. teď tam máš ten kód pro druhou verzi, tak to zas nahraď, ten v prvnim příspěvku je opravdu pro tebe
2. zkontroluj jestli máš správně selektor, v tom prvym scriptu máš ve výběru textareu s třídou tinymce a násedně píšeš o textaree s id=tinymce 3. zkontroluj cestu "script_url : '/administrace/_tinymce/tiny_mce.js' ", kdyžtak zkus zadat i absolutní |
||
_es Profil |
Možno ti nie sú jasné niektoré základné veci:
$('textarea.tinymce') ti vráti akúsi kolekciu všetkých textarea s class=tinymce - ak ich je viac. Z prvého dotazu nie je jasné, čo vlastne chceš, čo je to tá „vybraná“ textarea. Zrejme sú textarey s class=tinymce dve a či to chceš len pre prvú, alebo len pre druhú, či pre obe... Neviem, či metóda .tinymce vie pracovať aj s kolekciou, asi áno, no ak nie, treba to upraviť.
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0