Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
nedouk007 Profil |
Ahoj.
na stranku bych rad umistil nekolik tabulek, nektere muzou byt i velice dlouhe (+100 radku). Proto bych chtel, aby se zobrazovalo nen rekneme prvnich 10 radku a kliknutim na tlacitko by tabulky expandovaly. Nasel jsem a pozmenil (proste jen pocet i=5 a vykomentoval test hlavicky) tento java-script, ktery vypada uzitecne - problem je, ze tabulka je po nahrani stranky expandovana cela. Zkousel jsem chvili blbnout s parametry "" a none, napsat jeste nejakou funkci, ktera by ty vypla nebo zapla uvodnich x radku, ale nic nefunguje. O java scriptu nic nevim (a o HTML to, co jsem pouzival pred 10 lety), tahle stranka, co ted delam, je jednorazovka. Tak bych rad poprosil o pomoc, byt dotaz asi zcela elementarni. Dik. <script type="text/javascript"> var rowVisible = true; function toggleDisplay(tbl) { tbl.style.display=""; var tblRows = tbl.rows; for (i = 5; i < tblRows.length; i++) { \\if (tblRows[i].className != "headerRow") { tblRows[i].style.display = (rowVisible) ? "none" : ""; \\} } rowVisible = !rowVisible; } |
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 7. 4. 2012, 13:58:47
Reaguji na nedouka007:
„problem je, ze tabulka je po nahrani stranky expandovana cela“ Po nahrání tabulky zavolej toggleDisplay(…) . Klidně hned za koncem </table> .
Já bych to celé řešil raději jinak: Před první řádek, který se má skrývat, přidej <tbody id="schovat" style="display: none"> a pak měň document.getElementById("schovat").style.display mezi "" a "none" . Je to jedna změna místo devadesáti.
|
||
nedouk007 Profil |
#3 · Zasláno: 7. 4. 2012, 13:59:09 · Upravil/a: nedouk007
jeste se pokousim nejak nastavit viditelnost tech uvodnich radku, ale zjevne js nerozumim, protoze j v prvni smycce nabude jen hodnoty 1 a ne uz dalsich... Pomoc vitana. diky
<body onload="displayrows(document.getElementById('theTable'),2)"> <script type="text/javascript"> var rowVisible = false; //var showfirst = 3; function displayrows(tbl,showfirst){ var tblRows = tbl.rows; for (j = 0; j < showfirst; i++){ //alert(showfirst) //alert(j) tblRows[j].className = "show"; tblRows[j].style.display = ""; } } function toggleDisplay(tbl) { var tblRows = tbl.rows; for (i = 0; i < tblRows.length; i++) { if (tblRows[i].className != "show") { tblRows[i].style.display = (rowVisible) ? "none" : ""; } } //alert(tblRows.length); rowVisible = !rowVisible; } </script> Chamurappi: Diky moc. Volani toggleDisplay za tabulkou pomohlo. To reseni s tbody budu pamatovat pro priste, ted ne zcela ono, protoze ty tabulky produkuje jeden soft. Jeste jednou dik. Chamurappi: Chamurappi: Diky moc. Volani toggleDisplay za tabulkou pomohlo. To reseni s tbody budu pamatovat pro priste, ted ne zcela ono, protoze ty tabulky produkuje jeden soft. Jeste jednou dik. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0