Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
roboti006 Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 4. 2012, 14:33:43
Zdravím.
Začal jsem vytvářet javascriptovou kontrolu formulářů, pro formuláře na mojí stránce. Částečně to funguje. Vždy mi to při nezadání údajů oznámí alertem, že jsem nevyplnil některou z povinných polí, ale přes tento nápis, a zadaný return false (nakonci každé kontrolovací podmínky) mi formulář data odešle do PHP kde se zpracovávají. Zdrojový kód je tady: <script type="text/javascript"> function checkform(){ if(document.form.jmeno.value == ""){ window.alert("Nevyplnili jste jméno.\nNapište své jméno, prosím!"); return false; } else if(document.form.vzkaz.value == ""){ window.alert("Pole pro zprávu je prázdné.\nNapište zprávu, prosím!"); return false; } else if(document.form.vzkaz.value == "" && document.form.jmeno.value == ""){ window.alert("Všechna povinná pole jsou prázdná.\nNemůžete odeslat prázdný formulář!"); return false; }else{ return true; } }</script> <div class="all"> <div class="form"> <form action="raw.php?type=post" method="post" onsubmit="checkform()" name="form"> Jméno:<br/> <input type="text" name="jmeno" size="48" class="textbox" id="jmeno"/><br/> Webová stránka*:<br/> <input type="text" name="webpages" size="48" class="textbox"/><br/> Email:<br/> <input type="text" name="mail" size="48" class="textbox"/><br/> Vzkaz:<br/> <textarea name="vzkaz" cols="50" rows="7" class="textbox"></textarea><br/> <input type="submit" value="Odeslat" class="textbox" name="odeslatnazor"/><a href="raw.php">Zpět</a> </form> </div> </div> |
||
Someone Profil |
Omluvám se, je to kravina. |
||
roboti006 Profil * |
#3 · Zasláno: 8. 4. 2012, 14:48:32
Jo tak mě napadlo:
Nemá tam být return checkform(); ? |
||
Someone Profil |
#4 · Zasláno: 8. 4. 2012, 14:53:40
Zkusil jsi to? (myslím, že by to mělo být ono)
|
||
roboti006 Profil * |
#5 · Zasláno: 8. 4. 2012, 15:24:12
Jo je to ono ;) :D Taková prkotina, a co to nadělá chyb ;)
Díky |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0