Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Prefin Profil |
#1 · Zasláno: 11. 4. 2012, 16:43:26
Ahoj všichni.
Rád bych poprosil o malou radu. Neumím js (leda tak něco splácat v php) a když něco potřebuji tak si to většinou najdu jako hotové řešení. Potřebuji poradit s úpravou validace formuláře tak, aby místo vyhození okna s chybovkou a zaměření prvku tento prvek zvýraznil a zaměřil - ideálně změnou stylu. Js mám takto: function validace(formular){ ...... if (window.RegExp) { re=new RegExp("^[^.]+(\.[^.]+)*@([^.]+[.])+[a-z]{2,3}$"); if (!re.test(formular.email.value)) { window.alert("Zadaná adresa není platným e-mailem!"); formular.email.focus(); return false; } } return true; } <form action="<?php echo $PHP_SELF ?>" method="get" name="form" onsubmit="return validace(this)"> ... <tr> <td align="right"><?php if($chyba["email"]==1) {echo "<span id=\"red\"><strong>Email:</strong></span>";}else{echo "Email:";} ?></td> <td class="inputs"> <input type="text" maxlength="80" name="email" size="20" value=" :: Email :: " onfocus="if(this.value==' :: Email :: ') this.value=''" title="Vyplňte Váš email ve tvaru xxxx@xxxx.xx" /> </td> </tr> ... #chyba { background: red; } Poradí někdo? |
||
Ján Jakabovič Profil |
#2 · Zasláno: 11. 4. 2012, 17:42:34
Odstráňte preč riadok window.alert("Zadaná adresa není platným e-mailem!"); a do štýlov pridajte .inputs input:focus{background-color:red;}
|
||
Ján Jakabovič Profil |
#3 · Zasláno: 11. 4. 2012, 20:49:45
to do štýlov pridajte xxx je zle, namiesto toho window.alert(xxxxx); tam dajte:
formular.email.className="chyba"; .chyba { background-color: red; } |
||
Prefin Profil |
#4 · Zasláno: 12. 4. 2012, 09:57:06
Ján Jakabovič:
Díky za radu. Přiznám se, že jsem trošku čekal nějakou odpověď ve stylu že se mám naučit a nebo že existuje google. Ještě jednou díky, hned to zkusím. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0