Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
image456 Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 4. 2012, 16:34:04
Ahoj, rad bych se zpetal na nasledujici.
Mam seznam nahledu fotech, ktere vypisuji pomoci Jquery + JQM. U nekterych nahledu mam sice URL uvedeno ale na serveru jiz momentalne chybi, cili se mi misto nahledu zobrazi prazdne misto V ramci jquery bych chtel udelat to abyc se globalne hlidalo, zda se pri nacitani obrazku vrati chyba 404 (Debugger ji ukazuje) a pokud ano, ihned nahradit takovyto element prednastavenych obrazkem s logem, ze obr. chybi. je neco takoveho mozne? Proi hledani jsem nasel napr. toto ale to mi nefunguje, jeikoz na v prikladu neni vyplnen src attribut. Ja jel vyplnen ale mam, jen na serveru jiz obrazek fyzicky neexistuje. http://www.jquery4u.com/image-scripts/jquery-bind-error-msg-image/#more-3176 Diky za kazdou radu. |
||
Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 24. 4. 2012, 16:43:35
|
||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 24. 4. 2012, 17:10:23
Reaguji na image456:
Jediný spolehlivý způsob, jak opravdu vždy chytit události obrázku, je dát na ně atribut. V tomto případě onerror . Jakékoliv později nastavené zachytávání událostí je nespolehlivé, načítání obrázku už v tu chvíli může být dávno hotové/vzdané.
„U nekterych nahledu mam sice URL uvedeno ale na serveru jiz momentalne chybi“ Oprav spíš tohle. Drátovat chybu dodatečně skriptem není dobrý nápad. |
||
Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 24. 4. 2012, 17:21:53
Také by se to dalo řešit 404 stránkou, která by vracela obrázek s logem. :–)
|
||
image456 Profil * |
#5 · Zasláno: 24. 4. 2012, 19:35:56
onerror jsem zkousel ale u dynamicky generovaneho listu to pri chybejicim obrazku vubec zadnou udalost nevyvola..muze to byt necim zpusobeno?
Jinak s tou 404 to pripadne asibude jedine mozne reseni. |
||
Str4wberry Profil |
#6 · Zasláno: 24. 4. 2012, 19:51:46
V případě, že neexistující obrázky už nikdy existovat nebudou, tak by bylo nejlepší je ze stránky vyházet.
„u dynamicky generovaneho listu to pri chybejicim obrazku vubec zadnou udalost nevyvola“ Před časem jsem zkoušel skript, co provedl ověření existence a případně obrázek vložil, a problém s tím nebyl. Takže bude problém asi někde jinde. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0