Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
guliver Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 5. 2012, 15:07:38 · Upravil/a: guliver
Dobrý den,
řeším následující problém: Javascriptem generuji 1 až n inputů s názvem např. "jmeno[]". Někdy bych ale potřeboval konkrétnímu elementu přiřadit hodnotu. Jediné co mě napadlo je opět přes javascript, jenže se mi nedaří do konkrétního prvku nijak přistoupit, zkoušel jsem getElementByName s různými parametry, ale vždy neúspěšně. Jak tedy do takového prvku přistoupit? var input = document.createElement('input'); input.setAttribute('name', 'jmeno[]' ); input.setAttribute('type', 'text' ); input.setAttribute('size', '3' ); Prosím smazat, omlouvám se předem, že jsem špatně četl |
||
Darker Profil |
#2 · Zasláno: 8. 5. 2012, 15:20:41
guliver:
Místo setAttribute používej elm.name = "xx". A já bych to dělal takhle: var inputu = 20; var div = document.createElement("div"); var form = document.getElementById("formular"); for(var i=0; i<inputu; i++) { var input = document.createElement('input'); input.name = "jmeno[]"; input.type="text"; input.size= '3'; div.appendChild(input); } form.inputy = div; form.appendChild(div); function zakazInput(index) { var inputy = document.getElementById("formular").inputy.getElementsByTagName("input"); if(inputy[index]!=null) { inputy[index].disabled=true; } else throw new Error("Input neni k nalezeni"); } |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0