Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
vojja01 Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 5. 2012, 12:07:22
Dobrý den, potřebuji zaheslovat stránky a zkoušel jsem do funkce jsem dekladoval, aby se mi při zadání zprávného hesla objevila stránka (display: block) a zmizel
<div> z heslem.
Stránka: <head> <script type="text/javascript"> funcion kontrolaFormu(id) { if (document.getElementById(id).value= "kuncicek") { document.getElementById("page").style.display= "block" } else { document.getElementById("page").style.display= "none"; document.getElementById("page").style.display= "none" } } </script> <style> #page {display: none;} </style> <body> <div id="login"> <form name="formular" id="form" onsubmit="return false" style="border: 5px inset red; margin: 5px; padding: 10px;">Heslo: <input type="password" size="10" name="heslo" id="input"> <input type="submit" value="Pokračovat" onclick="kontrolaFormu('input')"> </form> </div> <div id="page"> Ta stránka na heslo </div> </body> |
||
ShiraNai7 Profil |
#2 · Zasláno: 9. 5. 2012, 12:10:03
vojja01:
„Budu vděčný za jakýkoli poznatek“ Třeba že efektivita "zaheslování" tímto stylem je 0? Heslo buď vyčtu z kódu nebo si napíšu do adresy: javascript:document.getElementById('page').style.display='block'; Zaheslování proveď pomocí jednoduchého PHP skriptu nebo třeba .htaccess. Google. |
||
peta Profil |
var a,b,c; a = document.getElementById(id); b = document.getElementById("page"); c = document.getElementById("login"); if (a.value=="kuncicek") { b.style.display = ''; c.style.display = 'none'; } else { b.style.display = 'none'; c.style.display = ''; } Mas tam asi chybne porovnavani. if (a.value==="kuncicek") // porovnej a.value s textem a soucasne typeof(a.value)==typeof("kuncicek") if (a.value=="kuncicek") // porovnej a.value s textem if (a.value="kuncicek") // uloz do a.value text a jestli se operace zdarila je vysledek true ShiraNai7: nebo zakazi css nebo zakazi javascript a stranku znova nactu Neni to dulezite, kdyz jine reseni nechce. |
||
vojja01 Profil * |
#4 · Zasláno: 9. 5. 2012, 12:17:09
Jó, děkuji mockrát. Mimochodem, ty stránky dělám pro třídu, kde nikdo nic neumí, takže se bát nemusím (přesně tyhle poznámky jsem nechtěl...).
|
||
_es Profil |
#5 · Zasláno: 9. 5. 2012, 12:21:56
vojja01:
„Mimochodem, ty stránky dělám pro třídu, kde nikdo nic neumí“ V niektorých prehliadačoch ide jednoducho vypnúť CSS - na to netreba nič vedieť. |
||
peta Profil |
#6 · Zasláno: 9. 5. 2012, 12:26:34
_es: To snad jde ve vsech, ne? Aspon v tech, co mam, to je.
FF - zobrazeni - styl stranky - bez stylu IE - zobrazit - styl - bez stylu |
||
margin Profil * |
#7 · Zasláno: 9. 5. 2012, 12:32:41
pete, pochopitelně, že CSS jde vypnout ve všech prohlížečích, ale _es psal, že „ide jednoducho vypnúť CSS“, čímč myslel postup, který zvládne i necvičená opice.
Pro zajímavost, ve svém oblíbeném prohlížeči můžu CSS vypnout jedním kliknutím myši, ale nejde o výchozí nastavení, tlačítka na lištách jsem přizpůsobil svým potřebám. |
||
peta Profil |
#8 · Zasláno: 9. 5. 2012, 14:20:56
Dva kliky ti prijde jako slozitejsi nez jeden u tebe?
Ja mam web-develop tools, tam je to tez dva kliky. |
||
vojja01 Profil * |
#9 · Zasláno: 9. 5. 2012, 14:21:18
To vím, blbý nejsem, ale chtěl jsem pomoct. Ne se tu tlachat o tom, k čemu to bude.
|
||
DarkMeni Profil |
Když vymyslíš nějaký dobrý šifrovací algoritmus s možností dešifrovat podle hesla, tak můžeš stránku načíst zašifrovanou a po načtení javascriptu tam někam vložit pole pro heslo a jeho odeslání (a tu směs zašifrovaných znaků třeba schovat - i když si to někdo zobrazí (přepíše css pravidla), tak uvidí jen nějaký znaky - dokud nezadá správné heslo a dešifrovací algoritmus mu to nepřepíše do správné podoby). Není to sice tak efektivní jako kontrola hesla ještě na straně serveru - kde do zdrojáku nikdo nevidí, ale o něco víc zabezpečený než schování obsahu pomocí css (a taky složitější no). S tím že heslo tam nikde nebude - správnost hesla by se poznala jen podle správně zobrazený stránky.
Ale když je to pro někoho, kdo neví jak si zobrazit zdrojový kód, tak stačí to tvoje první řešení. |
||
vojja01 Profil * |
#11 · Zasláno: 9. 5. 2012, 16:10:33
DarkMeni:
Který právě nefunguje :DD |
||
DarkMeni Profil |
/*5. řádek*/ if (document.getElementById(id).value== "kuncicek") { |
||
vojja01 Profil * |
#13 · Zasláno: 9. 5. 2012, 17:59:10
Stejně to nejede :-/ Ale děkuji za připomínku.
|
||
_es Profil |
#14 · Zasláno: 10. 5. 2012, 07:25:29
vojja01:
„chtěl jsem pomoct. Ne se tu tlachat o tom, k čemu to bude.“ To ti nevadí vyrobiť prístup na heslo, ktoré každý ľahko obíde a ešte k tomu aj na jeden či pár klikov vo všetkých prehliadačoch, bez akýchkoľvek znalostí o HTML či JS? DarkMeni: Môže vymýšľať šifrovanie aké chce, pokiaľ to bude len na strane prehliadača, tak sa to bude dať ľahko obísť. |
||
vojja01 Profil * |
#15 · Zasláno: 10. 5. 2012, 09:21:01
_es:
Ale kdo by to proboha věděl že to je jen skryté? Koho by to zajímalo? |
||
Chamurappi Profil |
#16 · Zasláno: 10. 5. 2012, 09:40:33
Reaguji na vojju01:
„Stejně to nejede :-/“ Třeba děláš chybu ještě v něčem dalším, co v uvedeném kódu nevyčteme. Dodej živou ukázku. „Koho by to zajímalo?“ Kohokoliv, kdo se chce dostat skrz kontrolu hesla. Ještě jednu věc tu kolegové nezmínili: Zaindexují-li stránku vyhledávače, bude dohledatelná i na pojmy z té tajné části. Člověk ani nepotřebuje koukat do zdrojáku, postačí mu napsat správné slovo do Seznamu nebo Googlu. |
||
vojja01 Profil * |
#17 · Zasláno: 10. 5. 2012, 10:29:22
Vyhledávače jsem zakázal ;) Ta stránka je tady:plesk.own.cz/plesk.html
|
||
Chamurappi Profil |
#18 · Zasláno: 10. 5. 2012, 10:42:21
Reaguji na vojju01:
Oprav si funcion …
|
||
vojja01 Profil * |
#19 · Zasláno: 10. 5. 2012, 13:27:48
JÓÓÓÓÓ!!!!!!! Jede tó :DDDDD Děkuji mnohokrát. Týden se tu s tím dlabám a ono je to kvůli blbému písmenku... Ještě jednou děkuji (i peta, to mi taky hodně pomohlo:).
|
||
peta Profil |
#20 · Zasláno: 11. 5. 2012, 10:04:48
vojja01: Pri ladeni javascriptu je dobe ve ff si otevrit js konzolu. (Nasroje - vyvoj webu - chybova konzola). Pak stranku obnovis a ono ti to tam vypise prave takove chyby jako "funcion". To rovnitko by ti tam nevypsala, protoze ten zapis je spravne. Jen dela neco jineho nez jsi chtel.
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0