Autor Zpráva
alan1133
Profil *
zdravím,potřeboval bych pomoct..dělám si formulář,a narazil jsem na bod,kde si nevím rady a potřeboval bych od vás pomoct..
<button
       type="button" onclick="
       if(login.value.length < 5 || 
       login.value.length > 30 || 
       osloveni.value.length < 5 || 
       osloveni.value.length > 30 || 
       jmeno.value.length < 5 || 
       jmeno.value.length > 30 || 
       prijmeni.value.length < 5 || 
       prijmeni.value.length > 30 || 
       heslo.value != heslo2.value || 
       heslo.value.length > 5 || 
       heslo.length.value < 30 || 
       heslo2.value.length < 5 || 
       heslo2.value.length > 30 || 
       email.value.search(/^[^.]+(\.[^.]+)*@([^.]+[.])+[a-z]{2,3}$/)){return false;
       }else{
       window.location.href='register2.php?gport=2';}">Pokračovat</button>
po vyplnění všech formulářů,mě to prostě nepřesměruje na danou adresu gport=2...nevíte někdo proč? díky

Moderátor Chamurappi: Titulek „buttom a odkaz“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Chamurappi
Profil
Reaguji na alana1133:
Pravděpodobně proto, že heslo.length neexistuje, takže pokus o přečtení vlastnosti value skončí chybou (řádek 13).

mě to prostě nepřesměruje na danou adresu
Moc nerozumím, jaký má mít tohle přesměrování smysl, protože odchodem na jinou stránku se všechna vyplněná pole zahodí. Proč nepoužíváš normální odesílací tlačítko?
alan1133
Profil *
nesmažou,já to mám v jednom formuláři všechno..ty data tam zůstanou..
jak myslíte že to tam neexistuje?


aha,tak jsem to už našel...opravil,ale stejně to nejde..
peta
Profil
alan1133:
Odkaz na stranku? Uplny kod? Tento kod se neda spustit a testovat, protze tam zjevne spoustu inputu schazi. Jakou chybu pise chybova konzola prohlizece?

1. login.value.length &lt; 5 || // v js je < a > ne &lt;, ale mozna to dela forum
2. input nebo cololiv s name/id = login neni v ukazce kodu uvedene
3. login.value nemusi fungovat na starsich prohlizecich, pouzij radeji document.nameformulare.login.value. Jenze v kodu zadny form neni uvedeny, takze ti nemuzu rici, co za nameformulare mas dosadit.
4. Pokud udaje neukladas do cookies, pak se ti presmerovanim na jinou stranku ztrati. document.nameformulare.submit() by byl resenim misto location.href. Ale musis mit v action formu vyplnene "register2.php" a pridany skryty input gport s value 2 (pripadne ho pridat pomoci javascriptu).

Takze, jestli kodu nerozumis, mozna by bylo dobre si najit googlem funkci priklad na validate form pomoci javascriptu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na alana1133:
opravil,ale stejně to nejde..
Prosím o odkaz na živou ukázku.


Reaguji na peta:
login.value.length &lt; 5 || // v js je < a > ne &lt;, ale mozna to dela forum
Dělá to fórum (zkus si vypnout barvení) a ničemu to nevadí, entity v javascriptových atributech se normálně interpretují.

login.value nemusi fungovat na starsich prohlizecich
Vážně? Ve kterých?
peta
Profil
OT
Chamurappi: Nejlepsi je default nastaveni a do toho nesahat. Jakekoliv dalsi upravy vedou jen k tomu, ze se te pak lidi ptaji, jestli nemas zaplet to ci ono, nainstalovany plugin ten ci onen, kdyz jim nahodou neco reklamujes :) takze, jestli vam to dela v default nastaveni tohle, pak je to dost maler.

Ve vsech starsich prohlizecich. IE6, IE7, pokud nema nainstalovany konkretni service pack nebo jeho vyssi verzi.
Chamurappi
Profil
Reaguji na peta:
Nejlepsi je default nastaveni a do toho nesahat.
Tady sahání nevadí. Můžeš si to jedním klikem vypnout a dalším hned zase zapnout…

jestli vam to dela v default nastaveni tohle, pak je to dost maler
Ani moc ne, protože entity v atributech opravdu většinou nevadí. Souhlasím, že by bylo dobré to opravit, ale v útrobách JUSHe se dostatečně dobře vyzná nejspíš jen Jakub Vrána.

Ve vsech starsich prohlizecich.
Lžeš. Funguje to i v čistokrevném Exploreru 5.

pokud nema nainstalovany konkretni service pack
Hm, tímhle se akorát snažíš učinit svojí lež hůř vyvratitelnou, protože víš, že si odpověď opět vycucáváš z prsu. Doufáš, že nemám při ruce stádo virtuálů…
Service packy nikdy nezasahovaly do implementace JavaScriptu. Nanejvýš přibyl blokovač popupů.
peta
Profil
Kdyz myslis. Tve iluze ti vyvracet nebudu. Adresovani pomoci document.nameformulare.login.value bylo vzdy spolehlive.
Ps. To je opet napadani prispevatele.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0