Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Prkny Profil |
#1 · Zasláno: 6. 7. 2012, 11:52:51
Dobrý den, mám formulář s např. 20 checkboxy. Ty checkboxy jsou v několika skupinách. Rád bych javascriptem udělal, že když zakliknu checkbox, tak všechny ostatní checkboxy v dané skupině se provedou disabled.
Pokud zakliknutý checkbox, odkliknu tak se disable u dané skupiny zruší. To by asi mělo jít onclickem, problém ale je když formulář reloadnu, tak u vybraných checkboxů bude zatrženo "checked". U této skupiny by také měly být ostatní disabled. Jde mi tedy o to, aby si uživatel mohl vybrat pouze jeden checkbox v jedné skupině. <form action="vyber_up.php" method="post" name="formular"> <input type="checkbox" name="průměr" value="20 cm"> <input type="checkbox" name="průměr" value="30 cm"> <input type="checkbox" name="průměr" value="40 cm"> <input type="checkbox" name="materiál" value="kůže"> <input type="checkbox" name="materiál" value="kov"> <input type="checkbox" name="materiál" value="dřevo"> <input type="checkbox" name="materiál" value="hliník"> <input type="checkbox" name="délka" value="7 m"> <input type="checkbox" name="délka" value="8 m"> <input type="checkbox" name="délka" value="9 m"> <input type="checkbox" name="délka" value="10 m"> <input type="submit" value="OK"> </form> Předem děkuji za pomoc. |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 6. 7. 2012, 12:04:00
Prkny:
Využiješ vlastnosti chcecked a disabled podobne ako podľa rady v Formulář - radio button - disable dalsi button
„když formulář reloadnu, tak u vybraných checkboxů bude zatrženo "checked"“ To musíš predsa spraviť na serveri, aby vrátil HTML kód s prvkami formulára s atribútmi aké chceš. |
||
Prkny Profil |
#3 · Zasláno: 6. 7. 2012, 13:19:32
_es:
V tom, odkazovaném příkladu jsou ale předem známé checkboxy. Nyní mám ty checboxy generované z db. Doufal jsem že by to mohlo jít blokovat třeba právě přes tu skupinu. Pokud by to nešlo musel bych asi nejspíš ten javascript generovat přes php. |
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 6. 7. 2012, 13:40:52
Prkny:
„Nyní mám ty checboxy generované z db“ Prehliadaču je predsa jedno ako HTML kód vznikol. |
||
Prkny Profil |
#5 · Zasláno: 7. 7. 2012, 09:02:52
Pokud udělám onclick, tak to funguje jak bych potřeboval jen částečně. Pokud zakliknu ostatní jsou disabled, ale pokud odkliknu tak stále ty ostatní zůstávají disabled ... co s tím ?
<input type="checkbox" id="prumer" name="průměr" value="20 cm" onclick="document.getElementById('prumer1').disabled=true; document.getElementById('prumer2').disabled=true;"> 20 cm<br> <input type="checkbox" id="prumer1" name="průměr" value="30 cm" onclick="document.getElementById('prumer').disabled=true; document.getElementById('prumer2').disabled=true;"> 30 cm<br> <input type="checkbox" id="prumer2" name="průměr" value="40 cm" onclick="document.getElementById('prumer1').disabled=true; document.getElementById('prumer').disabled=true;"> 40 cm<br> |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
_es Profil |
#6 · Zasláno: 10. 7. 2012, 09:47:45
Prkny:
„pokud odkliknu tak stále ty ostatní zůstávají disabled ... co s tím ?“ Otestuješ, akú má hodnotu checkbox, na ktorý si klikol ( this.checked ) a podľa toho spravíš čo chceš.
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0