| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Dell Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 7. 2012, 21:55:00
Zdravím, potřeboval bych nějako v javascriptu zjistit zděděné třídy daného elementu, tedy například mám:
<div class="hlavni"> <div class="podtrida"> <span onclick="alert(....?)">bla bla</span> </div> </div> díky |
||
| Darker Profil |
#2 · Zasláno: 11. 7. 2012, 22:07:00
Projdeš všechny nadřazené elementy cyklem. Nadřazený element je vlastnost elementu zvaná parentNode.
|
||
| Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 11. 7. 2012, 22:07:10
this - tento oběkt
parentNode - rodič
className - třída
this.parentNode.parentNode.className = hlavni
this.parentNode.className = podtrida
|
||
| Dell Profil * |
#4 · Zasláno: 11. 7. 2012, 22:10:09
Keeehi:
To byl pouze příklad, ve skutečnosti budou všechny ty elementy stylované pomocí css souboru a nebudou mít nic v class="" ze kterého to ten className tahá. Něco jako getComputedStyle akorát se seznamem jmen tříd místo seznamem samotnýho prvků stylu. |
||
| Keeehi Profil |
Dell:
„nebudou mít nic v class“ a „seznamem jmen tříd“ si trochu odporuje nemyslíš? Neboli pokud nepoužiješ třídy, pak je seznam tříd přece prázdný. |
||
| Darker Profil |
#6 · Zasláno: 11. 7. 2012, 22:38:54
Dell:
„stylované pomocí css souboru a nebudou mít nic v class=""“ A jaké selektory používáš, když tam není className? Udělal jsem mezitím tohle, pokud mi někdo chytrý poví, proč mi kliknutí probublává, opravím to. |
||
| Keeehi Profil |
Darker:
cancelBubble je pro IE, pro ostatní prohlížeče je to stopPropagation() function preventbubble(e){
if (e && e.stopPropagation)
e.stopPropagation()
else
event.cancelBubble=true
} |
||
|
Časová prodleva: 13 let
|
|||
0