Autor Zpráva
Kipos
Profil *
mam tu jednoduchy kod ale nefunguje mi. pise to chybu v radku $('.kolecko').each(function(){ ze neni definovana. $ is not define. Jakto?

<meta charset="windows-1250">
<html>
<body>

</style>
    <script type="text/javascript" >    
        function zobraz(){ 
            $('.kolecko').each(function(){
            $(this).removeClass('active');
                    });
            $('.kolecko').bind('click',function(){
            $(this).addClass('active');
                    });
            }
    </script>

<div class="zalozka">    
<a href="#prvni" class="kolecko" onclick="zobraz();">text1</a>
<a href="#druha" class="kolecko" onclick="zobraz();">text2</a>
><a href="#treti" class="kolecko" onclick="zobraz();">text3</a>
</div>
</body>
</html>
panther
Profil
Kipos:
$ is not define. Jakto?
protoze pouzivas (pravdepodobne) jQuery, ale nikde ho nemas prilinkovane.
Keeehi
Profil
A to jquery máš kde? Alespoň takto:
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>
Kipos
Profil *
Keeehi:
Aha. nikdy jsem to nedelal tak nevim. A ten soubor jquery s tema funkcemi mohu nekde stahnout?
pcmanik
Profil
Kipos:
Najnovsiu verziu mozes vzdy stiahnut tu.
Kipos
Profil *
Kdyz jsem tam pridal tu adresu tak mi to zase pise ze nezna tu moji funkci co volam "zobrazit" :/


HOdi chybu v radku 18 19 nebo 20 podle toho kde kliknu ze nezna "zobraz"
panther
Profil
Kipos:
Kdyz jsem tam pridal tu adresu
jakou adresu? Kde a jak?

Neudelal jsi toto, ze ne?
<script type="text/javascript" src="...">    
    ...
</script>
Pokud ano, nastuduj si, jak se vklada interni a externi JS do HTML.
Kipos
Profil *
Ano presne to jsem udelal. Neslo by proste jen poradit kam mam napsat tu adresu aby to fungovalo?? Mam studovat tak tezky jazyk jen kdyz portebuji sprovoznit jednu funkci? Diky


presne jsem udelal tohle'
    <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.7.2.min.js"></script>
    <script type="text/javascript">
            $('.kolecko').each(function(){
            $(this).removeClass('active');
                    });
            $('.kolecko').bind('click',function(){
            $(this).addClass('active');
                    });
            
</script>



Aha uz vidim chybu nedal sem do toho scriptu function zobraz(){}. Uz by to melo chodit diky za rady
panther
Profil
Kipos:
a ty funkce mas definovane kde v [#8]? Nikde je tam nevidim.

Neslo by proste jen poradit kam mam napsat tu adresu aby to fungovalo?
nedavas dostatek informaci o aktualnim stavu, dodej pripadne odkaz na stranku, kde to je k videni.
Kipos
Profil *
jj uz sem to dopsal vyse ze jsem si toho vsiml pozdeji, uz mi to funguje dekuji .
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kipose:
Tahat obří knihovnu kvůli takové prkotině je zbytečné a ten tvůj skript je ještě k tomu logicky nesmyslný, protože při každém kliknutí nastavuješ na všechny položky (další) akci, která se má dít při kliknutí.

Já bych to napsal nějak takhle:
<div id="zalozky">
<a href="#prvni">text1</a>
<a href="#druha">text2</a>
<a href="#treti">text3</a>
</div>
<script>
var zalozky = document.getElementById("zalozky").getElementsByTagName("a");
var aktivni;
for(var i = 0, a; a = zalozky[i]; i++)
{
  a.onclick = function()
  {
    if(aktivni) aktivni.className = "";
    aktivni = this;
    aktivni.className = "active";
  };
  if(a.hash == location.hash) a.onclick();
}
</script>
Třídu kolecko nepotřebuješ, styluj #zalozky a a aktivní záložku pak #zalozky .active.
Kipos
Profil *
problem je ze jsem vytahl jen cast skriptu je to rozvetvene, tady je cely kod.
<meta charset="windows-1250">
<html>
<body>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="redakce.css" media="screen" />
<style media="all" id="zalozky">
        .polozka {display: none} 
         #prvni {display: block}
</style>
    <script type="text/javascript" >
    
        var zobrazena = "prvni"; // pomocna promenna, na zacatku nastavena na jmeno zobrazene polozky

        function zobraz(polozka){    

            if (document.getElementById){    
                document.getElementById(zobrazena).style.display = "none"; // skryje předchozí polozku
                document.getElementById(polozka).style.display = "block"; // zobrazi se nakliknuta polozka
                zobrazena = polozka; // aktualne zobrazena polozka se ulozi do globalni promenne, aby se pozdeji dala skryt
                return false; // odkaz neproklikne na href
            }
            else {
                if(document.stylesheets) document.stylesheets["zalozky"].disabled = true; // v nekterych browserech (IE 4) vypne styl nezobrazovani, aby se polozky alespon zobrazily
                return true; // odkazy budou proklikavat na href
            } 
        }

    </script>

<div class="zalozka">    

                <div class="trida_Adam"><a href="#prvni" class="kolecko" onMouseDown="return zobraz('prvni');"></a></div>
                <div class="trida_Mirek"><a href="#druha" class="kolecko" onclick="return zobraz('druha');"></a></div>
                <div class="trida_Sirin"><a href="#treti" class="kolecko" onclick="return zobraz('treti');"></a></div>
</div>

    
<div class="center">
    <div id="prvni" class="polozka">
        <div class="jmeno">Adam</div>
    </div>

    <div id="druha" class="polozka">
        <div class="jmeno">Miroslav</div>
    </div>

    <div id="treti" class="polozka">
    <div class="jmeno">Širín</div>
    </div>
</div>


</body>
</html>



Ovsem pokud by do toho kodu slo napsat i to tvoje nejak rad to udelam jednoduseji

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: