Autor Zpráva
1Pupik1989
Profil
Zdravím a omnlouvám se, že poněkolikáté otravuji skoro s tím stejným.

Mám Objekt:

<?php
$Object = Array(
 Array(
  Array(-20,-20,-20), //x, y, z
  Array(20,-20,-20),
  Array(20,20,-20),
  Array(-20,20,-20),
 ),
 Array(
  Array(-20,-20,-20),
  Array(20,-20,-20),
  Array(20,-20,20),
  Array(-20,-20,20),
 ),
 Array(
  Array(20,-20,20),
  Array(20,20,20),
  Array(-20,20,20),
  Array(-20,-20,20),
 ),
 Array(                                   
  Array(-20,20,20),
  Array(-20,20,-20),
  Array(20,20,-20),
  Array(20,20,20),
 ),
 Array(
  Array(20,20,20),
  Array(20,-20,20),
  Array(20,-20,-20),
  Array(20,20,-20),
 ),
 Array(
  Array(-20,20,20),
  Array(-20,-20,20),
  Array(-20,-20,-20),
  Array(-20,20,-20),
 )
);
?>

ten načtu AJAXem, což ale není důležité.

Objekt dokáži otočit, přidat perspektivu a vykreslit. Nedokáži však jeho strany setřídit tak, abych věděl která bude vepředu.
Metodou sečtení bodů na ose Z to sice jde, ale u větších objektů to blbne.

Pokud někdo ví, budu mile rád. Z Wikipedie jsem to totiž nepochopil.

Děkuji předem.
peta
Profil
1. Toto forum je o js, neni tam zadny js.
2. Neni mi jasny dotaz, nevidel jsem, co jsi kde komu kdy psal mimo toto tema.
3. Nevim, co jsi nasel na wikipedii. Treba by to pomohlo objasnit bod 2.
Takze sim napis dotaz do spravneho fora se srozumitelnym znenim.
1Pupik1989
Profil
Je to pro online hru v Canvasu. Píšu, že přes AJAX načítám objekt (nechtělo se mi přepisovat na javascript pole), akorát jsem nedopsal, že JSON.

1. Neviděl jsem Canvas v PHP.

2. Mimo téma jsem psal o mé hře a Canvasu.

3. To co vlastně hledám je Painter's algorithm. Nevím jak určit která strana objektu bude ve předu a která vzadu.

Nejlepší bude asi obrázek:
peta
Profil
Objekt je tim vic ve predu, cim je hrana bliz bodu dole.
Rohove body fialoveho objektu jsou uplne nejniz.
Druhe v poradi jsou rohy zluteho objektu.
A uplne nejvys od spodni strany je cerveny spodni roh.
Ale poloha objektu se obvykle urcuje podle stredu objektu z,y,z vuci pozorovateli.
1Pupik1989
Profil
Jenže může nastat vyjímka, kdy středy objektu budou na stejném místě. Příklad zeď a okno v ní. Jediné co mě napadá je to prostě posunout o kousek dopředu. Nicméně to nemění moc na tom, že to třídění mi nejde bohužel do hlavy.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0