Autor Zpráva
Petrr
Profil *
Ahoj, nenapsal by mi prosím nějaký prosík v js tento kousek kódu? Js absolutně neumím :-( Kdyby byl někdo tak hodnej, předem moc děkuji.

Kontrola existence souboru http:://domain.ltd/speed.txt
Pokud existuje načti jeho obsah, smaž soubor a zastav script
Pokud soubor neexistuje počkej 1 sec. a pusti znova kontrolu
_es
Profil
Petrr:
JS neumožňuje načítavať súbory z inej domény ako z ktorej je načítaná webstránka. Mazať súbory neumožňuje vôbec.
TomasJ
Profil
Petrr:
Kontrola existence souboru http:://domain.ltd/speed.txt
Dá se vyřešit AJAXem. Vysvětlím:
Vytvoříš si PHP kód který načte soubor. V případě že soubor bude prázdný nebo neexistuje, můžeš z toho vyhodnotit neexistenci souboru. AJAXem si spustíš PHP skript u sebe.

Pokud existuje načti jeho obsah, smaž soubor a zastav script
Soubor nelze mazat z jiné domény (jak píše _es). JavaScript toto vůbec neumí. PHP umí mazat akorát soubory ze stejné domény (nepletu-li se). Pokud tomu tak není, nechť mě někdo opraví.
panther
Profil
TomasJ:
PHP umí mazat akorát soubory ze stejné domény
umi mazat i napric domenami
TomasJ
Profil
panther:
No ovšem, tak se pletu, nicméně přihlášení k ftp je poměrně pomalé (2+ sekundy)...
panther
Profil
TomasJ:
přihlášení k ftp je poměrně pomalé (2+ sekundy)...
s presnymi casovymi udaji bych zde neoperoval, ale ano, je pomale. Nikde se tu opak nepise.
peta
Profil
Napric domenami take znamena napric domenami tretiho radu na stejnem serveru. PHP maze podle fyzicke cesty ne pomoci webove adresy. O ftp moznosti jsem netusil.

Kontrola existence souboru http:://domain.ltd/speed.txt
- php na stejnem serveru, prikaz file_exists, ale musis pouzit fyzickou adresu souboru, napr /var/www/stranka/speed.txt
Pokud existuje načti jeho obsah, smaž soubor a zastav script
- php file_get_content, unlink, (php exit / die nebo javascript)
Pokud soubor neexistuje počkej 1 sec. a pusti znova kontrolu
- javascript httprequest (ajax, jquery), setInterval
Funguje to tak, ze mas stranku s javascriptem, ktery pozada server o stranku v php, ktera vykona na serveru zvolene prikazy.
Ten script psat nejdu, protoze bych ti musel zdlouhave vysvetlovat, co kam nahrat a proc a jak to funguje a zjistovat, proc ti to nefunguje. Ikdyz by se jednalo asi o 10 radku kodu.

http://cz.php.net/manual/en/function.file-exists.php
http://www.php.net/manual/en/function.unlink.php
http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php
Je tam more prikladu.
Rellik
Profil
Petrr:
Js absolutně neumím :-(
Od toho chodíš do školy aby ses to naučil na to jsi dostal tento domácí úkol. Tím že to někdo za tebe udělá se moc nenaučíš... Nicméně jak píšou kolegové, samotný js na to stačit asi nebude...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: