Autor Zpráva
Martin02
Profil
Ahoj,
nevím, jestli to vůbec jde, ale něco bych potřeboval.
Potřebuji aby si jquery (nebo samotný js) načetlo nějakou stránku, vyňalo z ní nějaká data a s těma se pak něco dělo. Takže se například načte stránka index.html, tam si jquery zažádá o stránku soubor.html, z ní si vezme nějaká data a pokračuje. Přitpm se uživateli žádné načítání stránky soubor.html nezobrazí.
Víte někdo jak na to?

Děkuji
_es
Profil
Martin02:
načetlo nějakou stránku
Akú? Z toho istého alebo z iného webu?
Martin02
Profil
Je to tak, že se kód bude provádět na už načtenou stránku, ale k webu nemám jinak žádný přístup. Oba soubory jsou na stejném webu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Martina02:
Tomu, co hledáš, se neříká jQuery, ale AJAX. Viz třeba Načítanie php súboru do DIV - ajax, nie jquery.
Martin02
Profil
Chamurappi:
Díky moc, jen dotaz:
1. Jak bylo v příspěvcích, půjde přes GET načíst celý soubor? Tj, strašně moc znaků?
2. Když zavolám ten soubor s příponou php, zobrazí se i to php, nebo se php vykoná a mě se vypíše čistý html, popřípadě css a js?
panther
Profil
Martin02:
Když zavolám ten soubor s příponou php, zobrazí se i to php, nebo se php vykoná a mě se vypíše čistý html, popřípadě css a js?
zabere ti asi tak minutu si to zkusit. Doporucuji.
_es
Profil
Martin02:
půjde přes GET načíst celý soubor?
Áno, nejaké obmedzenie je na dĺžku adresy, teda na dáta odoslané z prehliadača na server, nie opačne.

Když zavolám ten soubor s příponou php...
Tak sa načíta tak, ako keby si zadal adresu súboru do adresového poľa prehliadača, teda až na to, že sa nenačítajú externé súbory odkazované z HTML kódu ako JS, CSS, obrázky...

Tj, strašně moc znaků?
A čo s tými znakmi budeš robiť? Nie je rozumnejšie, aby server vracal len potrebné dáta? Nepokúšaš sa o rovnakú vec ako v Nefunkční jQuery selekce s využitím druhého parametru?
Martin02
Profil
panther:
Píšu z mobilu, nemohu to zkusit (až budu doma).

_es:
Ano, přesně to hledám.
_es
Profil
Martin02:
Ano, přesně to hledám.
Tak to nie je dobrý nápad.
Martin02
Profil
Tak jsem něco pohledal a mám tu problém:
$.ajax({
        method: 'GET',
        url: '/dorf2.php'
    }).done(function(data) {
        var $data = $('<div/>').append( $(data).not('script') );
        var $frame = $data.find('#dv_923');
        alert($frame.html());
    });

Toto by mělo vypsat hodnotu elementu #dv_923 ze souboru dorf2.php, ovšem to nic nedělá. Ve chromu mi to píše Uncaught TypeError: Object #<XMLHttpRequest> has no method 'done'
ninja
Profil
Martin02: Dejte odkaz na živou ukázku. Načetl jste před tím samotné jQuery?
peta
Profil
* url: '/dorf2.php' - Je to spravna adresa? Urcite tam muzes pouzit / a ne ./?
* Mas tam nalinkovany script jquery? (ninja) Protoze zmineny zapis prohlizec nezna bez prislusne knihovny.
* Zkousel jsi nejdriv pouzit funkcni example z webu? (k vyhledavani muzes pouzit google)
* var $data - Je to urcite spravny zapis pro jquery? Protoze normalni javascript $promenna nezna, to je zapis pro php. Ja jquery zas tak nepouzivam, takze to nevim, proto se mi to nepozdava.
* Co hlasi chybova konzola ve Firefox a ktere radky kodu tomu odpovidaji?
Uplne nejlepsi by bylo dat sem odkaz na stranku s kodem k testovani (ninja). Tez cele tema presunout mozna pod javascript, kdyz je problem s javascriptem. Je tam navic prvni prispevek s nekolika radami castych potizi, Časté potíže, zajímavosti a poučné debaty » Potíže s frameworky, jQuery apod. .

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0