Autor Zpráva
Martin02
Ahoj, jde nějak odeslat formulář pomocí javascriptu?
Děkuji
Radek9
Martin02:
Ano. Každý formálář má metodu submit.
Chamurappi
Reaguji na Martina02:
Ale bacha na to, abys v něm neměl nějaký formulářový prvek s name="submit", to by ses pak k metodě submit nedostal.
Martin02
To sice nemám, ale stejně mi toto - document.getElementsByName('msg')[0].submit() nefunguje. ("msg" je název formuláře)
Nejde nějak udělat, aby javascript za mě jakoby klikl na určitý prvek, konkrétně na <button type="submit"...?
Chamurappi
Reaguji na Martina02:
Metodě getElementsByName bych se vyhnul, většinou není potřebná a tam, kde je nutná, bývá funkční nespolehlivě. Použil bych document.msg.submit(). Je msg opravdu název formuláře? Opravdu máš v kódu <form name="msg">? A voláš to v době, kdy formulář už existuje? Pokud ano, tak prosím o odkaz na živou ukázku.
Rellik
Kdybys tu první větu, kterou jsi napsal sem, hodil přímo do googla už bys měl odpověď... ;)
Martin02
Chamurappi:
Ano, opravdu je tam <form name="msg">, ale stále nefunguje. Bohužel nemohu dát živou ukázku, protože web není můj. Je to online hra a já si vytvářím bookmarklet, který za mě zaškrtne všechny checkboxy a odešlě (funguje to jako smazání všech zpráv a hlášení). Jestli by to opravdu pomohlo, mohu poslat html kód té stránky.
peta
document.getElementsByName('msg')[0].submit()
<form name="msg">
document.msg.submit()
document['msg'].submit()
document.forms['msg'].submit()
"Jestli by to opravdu pomohlo, mohu poslat html kód té stránky. "
Mno, zatim nemame nic, takze cokoliv je lepsi. Ale bez tveho kodu, nevim, nevim...
_es
Martin02:
stejně mi toto - document.getElementsByName('msg')[0].submit() nefunguje.
Radšej použi document.forms["msg"].submit() či document.forms[0].submit() ak ide o prvý formulár.

Bohužel nemohu dát živou ukázku, protože web není můj.
Teda obvyklá výhovorka: Povídání o živých ukázkách » Obvyklé výmluvy

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0