Autor Zpráva
Lubossevo
Profil
Mam webove stranky o papouscich, kde kazdy den aktualizuji inzerci, kterou mam zpracovanou v tabulce. Bohuzel ovladam jen HTML a CSS, takze bych potreboval trochu poradit. Uz me totiz nebavi kazdy den rucne pripisovat dalsi bunky tabulky (kazdy den vkladam asi 5 novych inzeratu), a proto bych potreboval nejaky editor, ktery mi umozni jak rucni zapis, tak naseptavac, ktery mi umozni vyber. Vkladam tam vzdy nazev druhu, pohlavi, vek, atd... data se tedy porad opakuji. Rikam, umim jen v HTML a CSS, takze bych potreboval poradit alespon v cem bych to mohl udelat, diky.

Pro predstavu je zde webova stranka inzerce: http://lories.parrotparadise.cz/lorimarket.html
mimochodec
Profil
Udělat to můžeš v php, s využitím mysql. Je to jednoduché zadání, na kterém se to můžeš naučit.
Lubossevo
Profil
Uz jsem si stahnul easyphp a momentalne se peru s phpMyadmin, nevite kde bych mohl sehnat nejaky navod? neorientuji se ani v SQL ani v PHP
JiVi
Profil *
dotaz, ty data mas v nejake DB nebo v XML souboru?

tady mas ukazku steni dat z XML (seznam partneru) nestacilo by to takto?

http://www.liduska.cz/nabidka.html
Lubossevo
Profil
Ahoj, ty data v nicem nemam. Kdyz se podivas na tenhle odkaz: http://lories.parrotparadise.cz/lorimarket.html , tak je tam tabulka s inzerci. Tuhle inzerci musim kazdy den aktualizovat tak, ze tam pridam treba 5 novych inzeratu, pricemz se krome data vsechny udaje vicemene opakuji (nazvy druhu, pohlavi, zdroj, ...). Jde mi tedy o to, abych to nemusel pracne tukat v HTML kodu, coz mi zabere strasnyho casu, ale abych to jen nafrkal pres nejaky webovy rozhrani do tabulky a zobrazilo se mi to pak na webu. Kapacita tabulky na jedne strance je asi 30 radku, takze bych potreboval aby se to automaticky presunovalo na dalsi stranky. Jsem zacatecnik, umim jen HTML a CSS, takze vubec nemam predstavu v cem to udelat, diky za radu.
JiVi
Profil *
na to by bylo dobre pouzit GRID.
Pokud me nekdo nepredbehne, mrknu se na to.
mimochodec
Profil
Lubossevo:

Jak pracovat s databází, to se můžeš dozvědět na http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=328 a v dalších navazujících článcích.
Jestli ale o php a mysql nevíéš nic a výsledky potřebuješ dřív než za pár týdnů, tak by asi bylo lepší si to nechat udělat.
JiVi
Profil *
takze mam udelany pager v javascriptu. kam ti to muzu poslat?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: