Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Parsek96 Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 10. 2012, 12:38:13
Ahoj, prosim ty zkusenejsi z vas o radu. Snazim se dato dohromady jednoduchou anketu, potiz je, ze ne ve vsech prohlizecich funguje. Kod je nasledujici:
$("#anketaTest input[type=button]").click(function() { var hodnota = $(this).prev().attr('value'); jQuery.ajax({ url: "ajax/anketa_ajax.php", data: "vybrano="+hodnota, cache: false, success: function(html) { if (html == "") { alert("Špatně jste zvolili hodnotu."); } else { $("#okolo").before(" "+html+" "); $("#okolo").remove(); } }, error: function(XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) { alert("Chyba.\n" + textStatus + " " + errorThrown); } }); }); Na nekterych pocitacich a prohlizecich to funguje naprosto bez problemu, na nekolika se mi vsak stalo, ze mi to vrati alert Chyba, coz mi ale nedava smysl, kdyz to jinde funguje. Nevite v cem muze byt potiz? |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 5. 10. 2012, 13:06:40
Parsek96:
„$("#anketaTest input[type=button]")“ Skús ten element získať nejako rozumnejšie. „$(this).prev().attr('value')“ Na získanie hodnoty value by sa asi mala použiť jQuery metóda val alebo vlastnosť value .
|
||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 5. 10. 2012, 13:40:18
Reaguji na Parseka96:
„se mi vsak stalo, ze mi to vrati alert Chyba“ Je dobrý nápad, že si do toho alert u napíšeš podrobnosti o chybě. Což takhle je napsat i nám?
V kódu žádnou příčinu nevidím. Tipoval bych, že bude chyba na serveru. |
||
Parsek96 Profil * |
#4 · Zasláno: 5. 10. 2012, 14:25:22
_es:
> „$("#anketaTest input[type=button]")“ > Skús ten element získať nejako rozumnejšie. Jak presne myslis ziskat ten element rozumnejsim zpusobem? Chamurappi: > Což takhle je napsat i nám? > V kódu žádnou příčinu nevidím. Tipoval bych, že bude chyba na serveru. Bohuzel mi to vyhodi pouze ten alert Chyba, nic vic, nic min. Chyba na serveru by mohla byt jaka? Pristup k odkazovanemu php souboru? |
||
_es Profil |
Parsek96:
„Chyba na serveru by mohla byt jaka?“ Možno je výstup skriptu anketa_ajax.php nejaký pochybný a niektoré prehliadače s tým môžu mať problém. Alebo nemôže niekedy nevrátiť nič? Aj to by mohlo spôsobiť chybu. Možno niekedy webový server odmietne odpovedať - ak sa trebárs prekročí počet povolených dotazov na server. Chcelo by to odkaz na „živú“ ukážku.
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Parsek96 Profil * |
#6 · Zasláno: 8. 10. 2012, 16:15:14
Nahraju to na web behem zitrka, pak dam vedet. Dekuji mnohokrat!
|
||
Parsek96 Profil * |
#7 · Zasláno: 9. 10. 2012, 09:34:11
Je to na webu, odkaz. Nachazi se vpravo dole, skoro na konci webu.
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Parsek96 Profil * |
#8 · Zasláno: 12. 10. 2012, 10:07:27
Tady jeste prikladam obrazek chybneho chovani, testovano na kolegove pocitaci. Zatimco na mem bez problemu hlasovani funguje.
![]() |
||
_es Profil |
#9 · Zasláno: 12. 10. 2012, 10:37:43
Mne prehliadač opakovane sťahuje súbor photos.fiorentina.cz/copertina/copertina-160.jpg?ver=20012012. To by mohlo byť príčinou problémov.
|
||
Parsek96 Profil * |
#10 · Zasláno: 12. 10. 2012, 11:59:47
Moje otazka asi bude hloupa, ale jaky by mohl byt duvod pro takove opakovane stahovani?
|
||
_es Profil |
#11 · Zasláno: 12. 10. 2012, 12:53:38
Parsek96:
„jaky by mohl byt duvod pro takove opakovane stahovani?“ Robí to asi nejaký pofidérny JS kód. No keď som to teraz skúšal znova, tak to už nerobilo. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0