Autor Zpráva
Pavel Straka
Profil
Dobrý večer, obracím se na zkušenější s prosbou o pomoc.
Vyzkoušel jsem už několik skriptů pro klasický našeptávač, ale vždy mě něčím podstatným zklamal. Mohl by mi, prosím, někdo, nějaký doporučit?

Na našeptávač mám několik požadavků:
1. Funkční v naprosté většině prohlížečů.
2. Možnost načítání dat z PHP souboru
3. Souvisí s bodem č. 2. Potřebuji, aby bylo možné nastavit obnovení našeptávaného seznamu ze souboru PHP po každém stisku tlačítka. Vysvětlím na příkladu:
Zadám "h", našeptávač načte pomocí skriptu všechna data, která obsahují "h" a pokud zadávám další písmena - např. "he" atd., našeptávač už jen odebírá z načteného "h" seznamu hodnoty a ponechává jen ty, které obsahují "he". To by bylo v pořádku, nebýt jedné důležité věci. Pro vyhledávání s/bez diakritiky používám příklad pana Vrány:

<?php
if (ereg("[\x80-\xFF]", $_GET["search"])) { // řetězec s diakritikou
    $where = "LOWER(clanek) LIKE LOWER('%" . mysql_real_escape_string($_GET["search"]) . "%') COLLATE utf8_bin";
} else { // řetězec bez diakritiky
    $where = "clanek LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_GET["search"]) . "%' COLLATE utf8_general_ci";
}
?>
a pokud tedy člověk napíše např. "heř" je potřeba jiný SQL dotaz.

Je vůbec možné skript na takovýto našeptávač najít? Začínám už propadat zoufalosti. Děkuji všem za pomoc.


Narazil jsem na tento, dávám jako tip ostatním:
http://www.nodstrum.com/2007/09/19/autocompleter/

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0