Autor Zpráva
Radoš
Profil *
Zdravím. Zdrcen po dvouhodinovém zkoušení a pátrání o pomoc.
1. Jak to udělat, aby se mi po zapsání jména nezobrazovala to XXX (XXX je pouze pro nevypsané jméno a Ok anebo pro STORNO)
2. JAk to udělat aby mi ta funkce dokument.write pak nevymazala celou webovou stránku = tetx i obrázky nad tlačítkem i pod ním ??

děkuji

<script>
function jmeno(){
jmeno = window.prompt('Jak se jmenujete','');
if (jmeno = "null") document.write("Takže XXX"); 
else document.write("Tvé jméno je "+jmeno);
}
</script>
<input type="button" onClick="jmeno();" value="Chci jiné jméno" />

Moderátor Davex: Titulek „Dva dotazy v jednom příspěvku“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Luky
Profil
if (jmeno == null) getElementById("text").innerHTML= "Takže XXX" 

getElementById("text") - najde element v HTML pojmenovaný identifikátorem text
<div id="text">Sem se vypíše text</div>

innerHTML - vloží HTML kód (v tomto případě pouze text, takže by stačilo i write)
Tyhle věci se dají mnohem elegantněji řešit v jQuery
Radoš
Profil *
Díky, mám je IE8, zkouším to od oběda a pořád to nejede...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0