Autor Zpráva
aladin
Profil *
zdravím,
hledal jsem na netu,tady na forku,a nikde nebylo to,co potřebuju..
dám příklad..
mám url www.neco.cz/clanek/1
(v htaccess to mám takhle upravený aby se mě zmenil url,jinač klasickej je clanek.php?=1)
já si stáhl přehrávač na web,ale určení videa je v javascript
a já mám určení videa podle ID článku...že mám složku kde mám video/a pak podle id článku,takže
video/1.mp4
video/2.mp4 apod..
ted mám problém vzít GET z url,a dát do ho toho url v js
jelikož vůbec nevím jak se to zapisuje když to je v tomhle tvaru clanek/1
ShiraNai7
Profil
Před RewriteRule dej:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
aladin
Profil *
ShiraNai7a pak v js co?
ShiraNai7
Profil
aladin:
Nic. Tohle jen zabrání přepisování existujících souborů na články.
Pokud chceš přepisovat i cesty k videu, musíš dát pravidla v takovém pořadí, aby to bylo možné (ty konkrétnější nahoru a obecnější dolů).
aladin
Profil *
ShiraNai7:
aha,ale má jsem myslel to,že potřebuju vzít z url tu 1 (jedničku) (clanek/1)
a vložit ho do url v tom JS...
Davex
Profil
aladin:
Adresa aktuální stránky je ve window.location. Stačí si jen najít, jak se pracuje s řetězci a jak by se dal získat jen konec za lomítkem.

Asi nějak takto
var cislo = String(window.location).split("/").pop();

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: