Autor Zpráva
JoK1955
Profil *
Zdravím všechny. Pokouším se o následující.
Mám články a zobrazím od každého jen nadpis a kousek textu. Odkazem Celý článek se zobrazí celý článek. Odkazem Zpět se zobrazí opět jen kousek. (viz výpis dále)
Chtěl bych, aby se odkazem na Celý článek zavřel (zobrazení kousku textu) automaticky předchozí celý článek, abych ho nemusel zavírat ručně. Těch článků bude více než uvedené 3 a otvírat se mohou napřeskáčku. Poradíte někdo, pls. JoK
<script>
function zobrazSkryj(idecko, pr){
el=document.getElementById(idecko).style;
aa=document.getElementById(pr).style;
el.display=(el.display == 'block')?'none':'block';
aa.display=(aa.display == 'none')?'block':'none';
}
</script>

<style>
h3 {cursor: pointer; cursor: hand; text-decoration: underline}
.skryvany {display: none}
.perex {display: block;}
</style>
...
<h3 onclick="zobrazSkryj('t1','pt1')">Dominikáni Zámeček nechtějí. Zatím </h3>
<div id="pt1" class="perex"> Řevnice - Klášter dominikánů v Praze 
<h5 onclick="zobrazSkryj('t1','pt1')">celý clanek </h5>
</div>
<div id="t1" class="skryvany">
Řevnice - Klášter dominikánů v Praze zatím nebude soudně vymáhat vrácení Zámečku v Řevnicích, 
<h5 onclick="zobrazSkryj('t1','pt1')">Zpet </h5>
</div>


<h3 onclick="zobrazSkryj('t2','pt2')">Druhy clanek. Zatím </h3>
<div id="pt2" class="perex"> Řevnice - Klášter dominikánů v Praze 
<h5 onclick="zobrazSkryj('t2','pt2')">celý clanek </h5>
</div>
<div id="t2" class="skryvany">
Řevnice - Klášter dominikánů v Praze zatím nebude soudně vymáhat vrácení Zámečku v Řevnicích, 
<h5 onclick="zobrazSkryj('t2','pt2')">Zpet </h5>
</div>

<h3 onclick="zobrazSkryj('t3','pt3')">Treti clanek </h3>
<div id="pt3" class="perex"> Řevnice - Klášter dominikánů v Praze 
<h5 onclick="zobrazSkryj('t3','pt3')">celý clanek </h5>
</div>
<div id="t3" class="skryvany">
Řevnice - Klášter dominikánů v Praze zatím nebude soudně vymáhat vrácení Zámečku v Řevnicích, 
<h5 onclick="zobrazSkryj('t3','pt3')">Zpet </h5>
</div>
Str4wberry
Profil
Myslíte něco takového?
Rellik
Profil
Nebo takového?
JoK1955
Profil *
Díky moc. Není to přesně to ono... Já mám vlastně u každého článku dva texty (t1 a pt1, t2 a pt2, ... tn a ptn). Po zobrazení stránky jsou vidět pt1, pt2.... Já pak odkrývám texty t1, t2... a zároveň skrývám odpovídající text pt... To jsem vyřešil oním scriptem. Šlo mi o to, aby se zobrazením kteréhokoli textu t ve všech ostatních článcích zobrazily texty pt....
Kouknu se na script od Str4berry, zda bych ho nedokázal upravit. Na jsQuery od Rellik jsem krátký, ale přesto mc díky, budu si to pamatovat :-)

JoK
JoK1955
Profil *
Str4wberry:
Tak jsem se s tím babral celý den a nic jsem "neučurdil" :-(( Java script spíše neumím a odkazy na DOM jsou pro mě až mystické... kdybyste mi nějak pomohl, byl bych Vám moc vděčen... Hezký večer JoK
joe
Profil
Str4wberry:
Myslíte něco takového?
Ten příklad se mi moc nezdá, i když funguje samozřejmě správně. Začátečníkům bych ho příliš nedoporučoval, zbytečné duplikování funkce, zbytečný cyklus. Nešlo by uchovávat právě otevřenou položku a zavírat jen ji, místo skrývání všech? Pak mají lidé špatné návyky :-)
Str4wberry
Profil
Reakce na JoKa1955:
Uvedený příklad funguje tak, že všechny rozklikatelné oblasti mají společný obal <div>, kterému se př kliknutí na (v tom příkladu) nadpis nastaví třída, zbytek už řeší CSS.

Reakce na joe:
Říkal jsem si, zda se ozveš. :–)
JoK1955
Profil *
Str4wberry:
Díky moc, ale jaxem říkal "je to na mě moc" Hlavně to neřeší ono zobrazování a skrývání jednoho či druhého textu u článku. Zkoušel jsem si o tom něco přečíst a upravit to, ale jen jsem to zboural :-( Ona to byla spíše metoda pokus omyl. Kdysi jsem se trochu učil Java script a php jako samouk, ale už je to skoro 13 let a na stará kolena mi už to do hlavy moc neleze. Nevadí, budu se pokoušet dál.
Zatím jsem to vyřešil php, ale je to takové... no, není to ono :-(
Ukázka
Ještě jednou díky a kdyby jste někde narazil na něco více odpovídajícímu mému záměru, vzpomeňte si ne mě, pls. JoK
Str4wberry
Profil
No, musím říct, že máte ten web řešen dost netradičně. Většinou bývá zvykem, že se po kliknutí na nadpis nebo „celý článek“ zobrazí ten článek na samostatné stránce. Na vašem webu to způsobí zobrazení onoho celého článku mezi ostatními úryvky.

Mimochodem, máte u toho vyřešeno, že po přidání dalšího článku… články na přelomu stran nezmění své URL?

Vidím v zásadě dvě možnosti:
1) Přejít na běžnější model, že článek se po otevření zobrazí sám na nové stránce s trvalou URL.
2) Nechat to, jak je (případně vyřešit nestálost adres) a použít ten JS.

V řešení pomocí JS potom budou v kódu celé obsahy všech článků s tím, že pokračování bude obaleno <div>em, který se ihned po načtení JavaSciptem skryje a zobrazí až po kliknutí na nadpis nebo „Celý článek“ (příklad).
JoK1955
Profil *
Str4wberry:
Super. To už je skoro ono :-))) Jen maličkost. Já nechci článek dělit na dvě části a zobrazit první a pak druhou, ale z jednoho článku vygeneruji dva texty, první má jen náhled fotografie a x slov, druhý text je velké foto a celý článek. Takže po zobrazení druhého textu se první musí skrýt. Jak koukám pro Vás je to hračka. Nejedná se o komerci, regionální noviny děláme zdarma ve volném čase už od roku 1989 a minulý web je dost nevzhledný - lépe jsem to tehdy neuměl :-)) Naše noviny
Tam se čtený článek otevírřá v novém okně, tady by se mi líbilo otevírání mezi ostatními odkazy...
S tou adresou to moc nechápu. V url mám patřičné údaje, podle nichž se článek zobrazí. Např. toto je článek o Bandy cupu. Je to tak?
Jen ještě na vysvětlenou. S tvorbou webů už nedržím krok, peníze na profíka nemáme a tak se snažím jak umím :-) JoK
Str4wberry
Profil
Jen maličkost. Já nechci článek dělit na dvě části a zobrazit první a pak druhou, ale z jednoho článku vygeneruji dva texty, první má jen náhled fotografie a x slov, druhý text je velké foto a celý článek.
Aha, jelikož se mění třída společnému obalu. Je to jednoduchá záležitost v CSS. Pro .js .obal div něco můžete nastavit, co a jak vypadá při načtení stránky, pro .js .obal div.show něco zase, jak to má vypadat po kliknutí/rozbalení. (Upravil jsem předchozí příklad.)

S tou adresou to moc nechápu. V url mám patřičné údaje, podle nichž se článek zobrazí. Např. toto je článek o Bandy cupu. Je to tak?
Nemůže se přidáváním dalšího obsahu dostat článek na jinou stranu? Potom by odkaz nefungoval.
JoK1955
Profil *
Str4wberry:
Hmm.... ten script je přesně ono a ten odkaz nefunguje, když se článek dostane na jinou stranu :-( Asi by byla opravdu nejlepší samostatná stránka na článek, ale mně se to "rozklikávání" líbí ... kouknu se na to později, teď musím pryč a na víkend přijdou vnoučata :-) Za script moc díky. JoK
JoK1955
Profil *
Str4wberry:
Taxem to vyzkoušel v realu Ukázka a celkově je to dost katastrofa :-( Tím jak se otevírají dolní články a zavírají horní, stránka poskočí a čtenář je dezorientovaný ještě více než byl původní verzí. Také se vůbec nedá poslat odkaz na aktuální článek (alespoň já vůbec nevím jak by to šlo). Resumé: přejdu na ono tradiční řešení otevírání jednoho článku a návrat zpět na výpis. Škoda, bylo to hezky netradiční :-))) Scripty si schovám na později. Díky za pomoc a trpělivost a kdybyste měl ještě nějaké připomínky budu rád. Hezký víkend JoK
Str4wberry
Profil
S tím si snad poradíme. :–) Lze použít odkaz na kotvy a podle #hashe v adrese požadovaný článek rozbalit hned po načtení.

Upravil jsem příklad.
JoK1955
Profil *
Str4wberry:
Zdravím při pondělku. Také jsem upravil podle Vás (ukázka) a moje předchozí resumé se zhroutilo :-)))
Kdybych stránku nepředával jako parametr, ale pokaždé vypočítal z čísla článku, byl by předchozí problém vyřešen a mohl bych zůstat u "netradičního" návrhu. Mohu se zeptat na Váš názor? Díky JoK
Str4wberry
Profil
On je problém třeba s články na hlavní straně, že odkaz nnp.nasenoviny.net/#1179 v době, kdy se daný článek přesune dál, přestane fungovat. Takže bych to asi viděl tak, že každý článek bude mít „Trvalý odkaz“, který povede na samostatnou stránku, nezávislou na stránkování.
JoK1955
Profil *
Str4wberry:
jj to je řešení detail článku na jedné stránce -> toť moje předešlé resumé. Pak bych to aplikoval na celý web a opustil řešení s rozklikáváním pomocí Javascriptu... aby to nebylo jednou tak a jednou onak. Nebo...
... a to jsem měl na mysli v posledním příspěvku, vypočítat stránku z odkazu čísla článku, takže by bylo jedno kam se během času posunul. Zkusím to a uvidím.... JoK
JoK1955
Profil *
Str4wberry:
Taxi myslím, že to skončím... vypočítávání stránky z čísla článku narazilo na jiné problémy či spíše mé neznalosti...
Koukal jsem znovu po zpravodajských serverech a opravdu bude lepší tradiční řešení :-)) S rozklikáváním se loučím s těžkým srdcem, ale ztrácím tím dost času a podle některých ohlasů zbytečně. Uživatelé jsou opravdu zvyklí na tradici... mj. jak praví klasik: V jednoduchosti je krása :-)
Naše noviny

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: