Autor Zpráva
NikerCZ
Profil
ahoj, udělal jsem si script ale nevím jestli se mi to nebude při odejití stránky resetovat potřeboval bych to furt načteny a když bude ráno tak tam bude nějaké pozadí a když večer tak zas jiné jde to ??a dále potřebuji udělat script který "změří" obrazovku náštěvníkovi a podle toho zobrazí obrázek :D

obr = 0;
cas = 1200;
function animation(){
obrazky = ["img/4.png","img/3.png","img/2.png","img/1.png","img/0.png","img/low.png"];
 
obrazek.src = obrazky[obr];
if (obr+1 != obrazky.length)
{
  obr ++;
  window.setTimeout('animation()',cas);
}
}
final
Profil
NikerCZ:
ahoj, udělal jsem si script ale nevím jestli se mi to nebude při odejití stránky resetovat potřeboval bych to furt načteny
čo tak to skúsiť?

a když bude ráno tak tam bude nějaké pozadí a když večer tak zas jiné jde to ??
do premennej si ulož aktuálny čas a podľa toho zobraz pozadie(ráno,večer,..)

a dále potřebuji udělat script který "změří" obrazovku náštěvníkovi a podle toho zobrazí obrázek :D
kamarát google
Rellik
Profil
Já mám na stránce něco podobného - mění se mi hlavička podle ročních období. Jen to mám dělané přes php
např:

date_default_timezone_set('UTC');
        $date = date("m.d");
        /* ZIMA */
        if ($date >= "12.21" && $date < "03.21") {
            $setLogo = 'zima';
        }
        /* JARO */
        if ($date >= "03.21" && $date < "06.21") {
            $setLogo = 'jaro';
        }
Stejně by to šlo i časem během dne... a nemusíš řešit zavření a znovu otevření prohlížeče pro uchování údaje...
NikerCZ
Profil
jo dík relíku a jak to mám upravit takto:

time_default_timezone_set('UTC');
        $time = time("h.s");
        /* Den */
        if ($time >= "7.40" && $time < "18.50") {
            $setLogo = 'den';
        }
        /* Noc */
        if ($time >= "18.50" && $time < "7.40") {
            $setLogo = 'noc';
        }


?????


nebo takto
<img src="<?php  
print (((date("H") > 6) && (date("H") < 21)) ? 'images/image1.jpg' : 'images/image2.jpg');
?>">
Alphard
Profil
Přesunuto z duplicitního vlákna, odpovídal jsem jen na otázku:
udělal jsem si script ale nevím jak ho hodit do html poradte pls

Normálně ho vložíte mezi <?php a ?>. Soubor samozřejmě musí mít správnou koncovku, zpravidla .php, být na serveru apod.

date("H") vrací celé číslo, co si od té podmínky slibujete?
Rellik
Profil
Místo té proměnné $setLogo stačí dát název obrázku pro zvolený časový úsek:

<img src="<?php 
time_default_timezone_set('UTC');
        $time = time("h.s");
        /* Den */
        if ($time >= "7.40" && $time < "18.50") {
            echo 'den';
        }
        /* Noc */
        if ($time >= "18.50" && $time < "7.40") {
            echo = 'noc';
        }
        ?>.jpg">
NikerCZ
Profil

takže počkejte mám Html stránku a chci aby se mi tam měnilo pozadí denní a noční vymyslel jsem script

if(date("H") > 6 && date("H") < 7) echo "<img src='body.jpg'>";
else echo "<img src='body.png'>";
a nevím jak ho vložit do html stránky a když jsem zkoušel udělat php stránku viz. <? <html></html> ?>
tak to bralo html jako php :/
Rellik
Profil
do stránky to vložíš tak:

<?php
if(date("H") > 6 && date("H") < 7) echo "<img src='body.jpg'>";
else echo "<img src='body.png'>";
?>
Jen to co vidíš dáš tam kam chceš. Stránka musí mít příponu .php
NikerCZ
Profil
no a to se mi ukáže na začátku stránky a já to chci mít jako pozadí celé stránky


pokuď máte napad jak udělat aby to šlo tak pište
final
Profil
NikerCZ:
Pýtaš sa úplne základy..najprv sa niečo skús naučiť potom sa pýtať..
tu nájdeš toho na začiatok dosť
NikerCZ
Profil
jo u html vím jak na to ale co php aha že ?
margin
Profil *
Asi nevíš, protože kdybys věděl, tak bys byl schopný upravit kód z [#8] od Rellika tak, aby se místo vložení obrázku měnilo pozadí stránky.
NikerCZ
Profil
udělal jsem toto ale nefunguje to co mám špatně
<?php

$hod=date("G");
if ($hod>7 && $hod<19) $obrazek="body.jpg";
if($hod>19 && $hod<7) $obrazek="body.png";
 

?>

 <html>

<body background="<?php echo $obrazek;?>" bgcolor="black">
Rellik
Profil
Napsané to máš správně i když lepší by to bylo dát do stylopisu mezi <style></style>, ale to teď neřeš... Je několik věcí co může být špatně:
1/ máš na servru ty obrázky?
2/ jsou na stejném místě jako script, ve kterém je voláš?
3/ shoduje se název obrázků? body.jpg není to samé jako BODY.jpg body. JPG, Body.jpg a pod... Většina servrů běží na linuxu a tam jsou obrazek.jpg a Obrazek.jpg případně obrazek.JPG tři rozlišné soubory oproti windows, který to chybně považuje za jeden a ten samý...

Edit a stejně tam máš chybu...

<body style="background....
NikerCZ
Profil
ukázala se mi černá obrazovka
Rellik
Profil
<body style="background-image:<?php echo $obrazek;?>;">
NikerCZ
Profil
a zkoušel jsi to ??


toto mám v index.php
 <html>
 <?php

$hod=date("G");
if ($hod>7 && $hod<19) $obrazek="body.jpg";
if($hod>19 && $hod<7) $obrazek="body.png";
 

?>
        
<body style="background-image:<?php echo $obrazek;?>;">
<p>něco</p>



neměl by být každý ten $obrazek jiný např. $obrazek1 ??
Rellik
Profil
Nemám potřebu zkoušet něco tak primitivního.
Kdybys to předělal na ten stylopis, uděláš líp...

 <html>
 <?php
 
$hod=date("G");
if ($hod>7 && $hod<19) { $obrazek="den.jpg"; }
else {
     $obrazek="noc.jpg";
}
?>
     <style>
         body {
             background-image: url("<?php echo $obrazek;?>");
         }
     </style>     
<body>
<p>něco</p>
final
Profil
Keď nastavíš bgcolor na black je logické, že budeš mať čiernu obrazovku...
NikerCZ
Profil
super díky jede to más skype abych furt nemusel zakládat támata ?
Moderátor jenikkozak: Ať tě ani nenapadne založit další duplicitu. Pokračuj tady.
NikerCZ
Profil
líbí se vám web http://nikercz-lp.wz.cz/ ??
margin
Profil *
final:
Keď nastavíš bgcolor na black je logické, že budeš mať čiernu obrazovku...
Není, barva pozadí se ukazuje, pokud se nenačte obrázek pozadí. Je tomu tak v HTML, v CSS i při kombinaci HTML a CSS.
Rellik
Profil
NikerCZ:
líbí se vám web http://nikercz-lp.wz.cz/ ??
Vzhledem k tomu chaosu na stránce to myslím nemá moc cenu komentovat... ;) Máš ještě co dodělávat. Jak to hodíš do nějaké koukatelné podoby, tak to hoď k hodnocení třeba znovu...
Aktuální stav je asi takový:
NikerCZ
Profil
ahoj , udělal jsem script na zjištění rozlišení ale nevím jak to mám zakomponovat do index.php aby se při určité velikosti změnil obrázek :D
if (sirka<=800) { window.location="stranka800.html"; } 

if (sirka>800 && sirka<=1024) { window.location="stranka1024"; } 

if (sirka>1024 && sirka<=1280) { window.location="stranka1280"; } 
</script> 




<
<?php
 
$hod=date("G");
if ($hod>7 && $hod<19) { $obrazek="den.jpg"; }
else {
     $obrazek="noc.jpg";
}
?>
     <style>
         body {
             background-image: url("<?php echo $obrazek;?>");
         }
     </style>     
<body>
<p>něco</p
margin
Profil *
NikerCZ:
udělal jsem script na zjištění rozlišení
Já vidím akorát kousek, kde je JS přesměrování a nepovažuji to za dobrý nápad.
NikerCZ
Profil
margin:
„udělal jsem script na zjištění rozlišení“
Já vidím akorát kousek, kde je JS přesměrování a nepovažuji to za dobrý nápad.
proč??
_es
Profil
NikerCZ:
jak to mám zakomponovat do index.php aby se při určité velikosti změnil obrázek :D
Ťažko: Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Jak přenést proměnnou z javascriptu do PHP
NikerCZ
Profil
nějak mě to nefunguje nepomůže někdo složit ??

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: