Autor Zpráva
tpilar
Profil
Pokud možno bez použití PHP. Je jedno jakou příponu bude mít ten soubor zda to bude soubor TXT nebo js či jiný.
Jde o to zda se dá akce typu : <FORM ACTION="obsluha3.php" METHOD=POST> něčím nahradit bez použití PHP

Tedy jestli metoda POST je jediná, kterou se dají ukládat nebo posílat data, nejlépe do souboru.

Pokud možno mimo PHP.

Předem díky.
tiso
Profil
tpilar:
1) formulár môžeš posielať metódou GET alebo POST, GET má obmedzenie na veľkosť dát (prenášajú sa v URL)
2) dáta z formuláru môžeš spracovať a odoslať pomocou JS/JQ, ale potrebuješ skript na strane servera (PHP, node.js), ktorý tieto dáta uloží do súboru. Pokiaľ teda nemyslíš lokálne úložisko - uloženie u užívateľa. Ale to ti je asi nanič
Joker
Profil
tpilar:
Kam by se měla ta data zapsat? JS běží v prohlížeči a počítač klienta je jediné místo, kam je může zapsat.
A jestli je účelem něco zapsat do textového souboru ve vlastním počítači, to je lepší místo prohlížeče použít Poznámkový blok nebo něco.
Jinak Javascript nemůže pracovat se soubory na disku. Možná by to šlo nějakou divokou cestou, jako otevřít novou stránku, nasypat do ní obsah k uložení a uživatel by si to pak skrze prohlížeč dal uložit do souboru.

Jestli se má něco zapsat na server, přes JS to nepůjde, JS běží na klientovi.
tpilar
Profil
To je nepříjemné a mě to vrací do stavu doslova boje s PHP ve kterém jsem byl více než před 10 lety. Sice jsem byl tehdy schopen nainstalovat Apache server, ale nakonec mi stejně většina věcí v PHP nefungovala. Momentálně mám stejné problémy např. s programem XAMPP Control Panel v 3.1.0 3.1.0. Pokud budete schpni poradit zřejmě se budeme muset přesunout do PHP.
peta
Profil
"vstupy s formuláře do souboru" // z formulare
get a post jsou metody posilani udaju
Kam chces data ukladat? Do souboru? A soubor na server? A to si predstavujes jak? Js bezi v prohlizeci. Php na serveru. Ukladat je mozne tedy jen v php nebo v necem, co bezi na serveru a dovoli tam vytvaret soubory. Cizi pc (prohlizec, js) proste nemuze pc serveru narizovat, aby mu tam vytvarel soubory. To by sis tam nahral php program s virem a pak spustil. Z toho by spravce serveru mel radost, asi. :)
Slo by ukladat data do js cookies bez php.
tpilar
Profil
Díky za rady. PHP se tedy asi nevyhnu. I když v blízké budoucnosti počítáme i s úprovozem vlastního web serveru aby zákazníci nebyli přímo uvnitř naší technologie.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: