Autor Zpráva
Jose
Profil *
zdravim

ako ma vyzerat jquery tr efektu tabulky? neviem ako docielit aby ked tr bude mat class="dark" aby o riadok podtym zacal efekt (teda riadok nizsie by mal class"odd" atd.) (vid obrazok vpravo)

teraz je to tak (vid obrazok vlavo), ze ked riadku definujem class="dark" tak s tymto riadkom normalne pocita (teda je bud parny alebo neparny, podla toho kolky je to riadok)


moj zapis vyzera takto:
$("table tbody tr td")
  .parent("tr:nth-child(odd)")
  .addClass("odd")
  .end()
  .parent("tr:nth-child(even)")
  .addClass("even");

html vyzera takto:
<tr class="dark">
<th></th>
<th></th>
</tr>
<tr class="even">
<td></td>
<td></td>
</tr>
<tr class="odd">
<td></td>
<td></td>
</tr>


dark je seda
odd (neparny) je biela
even (parny) je siva



resp. ked tak rozmyslam su mozne dve moznosti riesenia
1. aby z pocitania odd even vynechavalo tr ktore obsahuje iba th
2. aby z pocitania odd even vynechavalo tr ktore obsahuje class="dark"

tym pocitanim myslim to ze ked bude mat tr class="dark" tak s tymto riadkom sa nebude ratat a az pod tymto riadkom az zacne efekt
Jose
Profil *
jednoducho teraz je vzdy namiesto class odd alebo even class dark (zalezi kde ten riadok s dark umiestnim) a je dodrzane ze idu riadky
dark (namiesto odd)
even
odd
even
dark (namiesto odd)
even
odd
even
dark (namiesto odd)
even
dark (namiesto odd)
even

ale ja to chcem takto (vzdy odd za dark)

dark
odd
even
odd
dark
odd
even
dark
odd
dark
odd
Chamurappi
Profil
Reaguji na Joseho:
Před každý <tr class="dark"> přidej značku <tbody> a prohoď odd/even.

moj zapis vyzera takto
Ten je ale ošklivý. Odřádkování uprostřed příkazu, obskurní funkce .end()

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0