« 1 2 »
Autor Zpráva
Jim
Profil
Ahoj, mohli by jste mi prosím poradit?? Mám tento script bych potřeboval 2krát na jedné stránce,což se mi nedaří ani po změně proměnných a za 2. aby se po ukázání n aobrázek zobrazovala ručka jako kurzor. Díky.


<script type="text/javascript">
var i;
window.onload = function(){
i = Math.round(Math.random()*6)+1;
document.getElementById('img').src = "http://www.server-baby.cz/nahodne3/" + i + ".jpg"
}
function next()
{
if(i > 6) i = 0;
i++;
c=i;

document.getElementById('img').src = "http://www.server-baby.cz/nahodne3/" + i + ".jpg"
}
function op(img)
{
window.open(img.src="http://www.server-baby.cz/nahodne3/velke/" + i + ".jpg");
}

</script>

<img src="" id="img" onclick="op(this);" width=150px cursor=hand>
<center>
<a href="javascript:next();">další >>></a>
</center>
<br>
peta
Profil *
Jim
Proc si komplikujes praci?
<style>
.aaa img {cursor:pointer}
</style>
<div class="aaa">
<img>
</div>
<img>

Proc tohle nemas v kratke promenne, kdyz to opakujes 3x?
cesta0="http://www.server-baby.cz/nahodne3/"

A to 2x, ty chces, aby se 2x naodne vybral nejaky obrazek, na kazdem miste jinak?
Mno, ale to musis mit 2 obrazky, 2 ID a funkci zapsanou jako funkci..


<script type="text/javascript">
var i;
var cesta0="http://www.server-baby.cz/nahodne3/";


function nahodny(id){
i = Math.round(Math.random()*6)+1;
document.getElementById('img'+id).src = cesta0 + i + ".jpg"
}

function next(id)
{
if(i > 6) i = 0;
i++;
c=i;

document.getElementById('img'+id).src = cesta0 + i + ".jpg"
}
function op(img)
{
window.open(img.src=cesta0 + "velke/" + i + ".jpg");
}

window.onload = "nahodny(1);nahodny(2)"
</script>

<img src="" id="img1" onclick="op(this);" width=150px>
<img src="" id="img2" onclick="op(this);" width="150px">
Jim
Profil
Dík, ale nefunguje to.. http://www.baby.cz/index.asp?thema=4236&category=24
peta
Profil *
Jim
Mno, ja to netestoval jako. Asi tam bude nejaka trivialni chybka, tak to otestuju, no...
peta
Profil *
Tak tech chyb je tam milej zlatej, vic.
1. tvoje width v PX? To je podle jake HTML normy, ktera dovoluje rozmer IMG v PX?
Nepletes si ti s CSS?
2. tvoje window.onload - tady bych vahal, ale proste jsem to musel prepsat bez toho. Mozna by to fungovalo jako <body onload=""> nebo jako document.body.onload , ale jsem to vyradil
3. Tvoje logika veci, jak ziskat zvetseny obrazek je pochybna. Ty beres to, co je v "i" . Ale kdyz ja vyuziji i 2x, pak v "i" je posledni obrazek. Ale take moje chyba, melo mne to napadnout.
4. k cemu mas to "c" ?

<html>
<head>
<title>aaa</title>
<style type="text/css">
.aaa img {cursor:pointer}
</style>

</head>

<body>

<div class="aaa">
<img src="rndobr/el1ram1.gif" width="150" height="150" onclick="op(this)" id="img1">
<img src="rndobr/el1ram1.gif" width="150" height="150" onclick="op(this)" id="img2">
aaa
bbb
</div>
<img src="rndobr/el1ram1.gif" onclick="op(this)" width="150">

<script type="text/javascript">
var i=0;
var path0="rndobr\/";
var file0="el1ram"; /* obrazky: el1ram0, el1ram1, el1ram2 */
var ext0=".gif";


function objGet(id)
{return document.getElementById(id);};

function nahodny(id)
{
i = Math.round(Math.random()*3);
objGet('img'+id).src = path0 + file0+i+ext0;
}

function next(id)
{
i++;i=i>6?0:i;
objGet('img'+id).src = path0 + file0+i+ext0;
}

function op(img)
{
var a,b;
a=img.src;a=a.split("\/");
b=a.length;a[b]=a[b-1];a[b-1]="velke";
a=a.join("\/");
window.open(img.src = a);
}

nahodny(1);nahodny(2);

</script>

</body>
</html>
Jim
Profil
Díky, ale nefunguje to. http://www.baby.cz/index.asp?thema=4236&category=24
Nějak jsem tam ani nenašel tu adresu obrázků??
Jim
Profil
Jo a to c je tam na nic, to byly předešlé pokusy.
peta
Profil *
Jim
mi to funguje, jen si prepis na svoje:

var path0="rndobr\/";
var file0="el1ram";
var ext0=".gif";

ja mam obrazky:
rndobr/el1ram0.gif
rndobr/el1ram1.gif
rndobr/el1ram2.gif
rndobr/velke/el1ram0.gif
rndobr/velke/el1ram1.gif
rndobr/velke/el1ram2.gif
Jim
Profil
Já ten tvůj systém absolutně nepochopil. :o( Fakt nevim co tím myslíš. Byl by prosímtě problém tam doplnit od každého alespoň jeden? Jsou na http://www.server-baby.cz/nahodne3 a v té složce je další, která se jmenuje velké. Tam jsou ty samé. Orázky mají jen každý číslo so sedmi.. Dík moc, to co jsi naapsal je na mě přehnaně složité.. :o)
Jim
Profil
A chybí mi tam možnost další??
Jim
Profil
Přepsal jsem ty údaje podle nejlepšího mínění, ale nejde to. Za 1. se jako 1. vygeneruje vždy obrázek č. 1 a za 2. se zobrazuje jen ten 1.
A s tím next jsem to sice objevil, ale neobnoví se tak oba obrázky???
Jim
Profil
Opravdu prosim o pomoc, mozna je uz potreba jen doplnit promenne... Diky
Fred
Profil
Když já ani při sebelepší vůli nejsem schopnej skousnout to tvý podivný zadání, co že to teda chceš ???

Mám tento script bych potřeboval 2krát na jedné stránce,což se mi nedaří ani po změně proměnných a za 2. aby se po ukázání n aobrázek zobrazovala ručka jako kurzor.

btw ten kursor a img{cursor:pointer;cursor:_hand}
Jim
Profil
Dobre, takze kurzor si opravim, to nebude problem. Potreboval bych ale kod vlozeny nize zkopirovat do stranky dvakrat, aby se mi nerusily promenne... Ted kdyz ho zkopiruji a promennou i vymenim za jinou, pochopitelne to nejde a ja si s tim nejak nemohu poradit.
Ted mi rozumis?

<script type="text/javascript">
var i;
window.onload = function(){
i = Math.round(Math.random()*6)+1;
document.getElementById('img').src = "http://www.server-baby.cz/nahodne1/" + i + ".gif"
}
function next()
{
if(i > 6) i = 1;
i++;
document.getElementById('img').src = "http://www.server-baby.cz/nahodne1/" + i + ".gif"
}
function op(img)
{
window.open(img.src);
}
</script>

<img src="" id="img" onclick="op(this);" />
<center>
<a href="javascript:next();">další >>></a>
</center>
<br>
Fred
Profil
No máš problém s onload, sice stále nevím co je cílem, ale aspoň vím, kde je chyba

<script type="text/javascript">
var i;
function jedna(){
i = Math.round(Math.random()*6)+1;
document.getElementById('img').src = "http://www.server-baby.cz/nahodne1/" + i + ".gif"
}
function next()
{
if(i > 6) i = 1;
i++;
document.getElementById('img').src = "http://www.server-baby.cz/nahodne1/" + i + ".gif"
}
function op(img)
{
window.open(img.src);
}

function dve(){alert('nazdárek')
//cokoliv
}
function vsechny(){jedna();dve();}
window.onload = vsechny
</script>
Jim
Profil
No to asi neni to co jsem myslel. Podivat se muzes na tehle strance. http://www.baby.cz/index.asp?thema=4333&category=
Me jde o to aby to delalo to co to dela, ono to normalne funguje, ale potrebuji to na tu stranku dvakrat.
Fred
Profil
Nemám teď moc čas, jedu za chvíli do práce, ale
<script type="text/javascript">
var i;
function nahoda(x){
i = Math.round(Math.random()*6)+1;
document.getElementById('img').src = "http://www.server-baby.cz/nahodne"+x+"/" + i + ".gif"
}
function next(x)
{
if(i > 6) i = 1;
i++;
document.getElementById('img').src = "http://www.server-baby.cz/nahodne"+x+"/" + i + ".gif"
}
function op(img)
{
window.open(img.src);
}
function nahody(){
nahoda('1');nahoda('3');
}
window.onload=nahody
</script>


<a href="javascript:next('1');">další >>></a> pro obrázky ze složky nahodne1
<a href="javascript:next('3');">další >>></a> pro obrázky ze složky nahodne3
Jim
Profil
Moc diky za snahu, ale nejde to. Kdybys mel nekdy cas, moc by jsi mi pomohl kdyby ses na to podival. Je to na te strance co predtim.
Jim
Profil
Jeste to trochu upresnim. Zobrazovalo to obrazkz porad z jedne slozky, ale pokud se na obrazek kliklo, objevil se vetsi z jeji podslozky {velke}...
Fred
Profil
Chlape z tebe dostat co vlastně potřebuješ to je teda síla. Takže dotaz jako u výslechu
1/Potřebuješ náhodně zobrazovat obrázky z jedné složky, nebo více složek?
2/Potřebuješ na kliknutí zobrazit další obrázek z té složky?
3/Bude jenom jeden obrázek na stránce, nebo budou na více místech?
4/Na kliknutí na zobrazený obrázek potřwebuješ popup okno?

BTW tamto nefunguje, protože tam mám chybu, to je tak když pospíchám, načítá to dvakrát do jednoho src.
Jim
Profil
Náhodně zobrazovat obrázky z jedné složky. Po kliknutí na další, aby se zobrazil další obrázek ze složky. Problém je to že to má být na více místech, asi až 3krát. Pokud se klikne na obrázek, má se zobrazit v novém okně, ale jeho větší ekvivalent, který by byl v podsložce http://www.server-baby.cz/nahodne1/velke/


Mám to sice fungční, proto jsem si myslel že podle toho poznáte o co mi jde, ale to funguje jen jednou a když se to nakopíruje, řežou se tam proměnné. Moc děkuji.
Fred
Profil
<script type="text/javascript">
var i;
function nahoda(x,id){
i = Math.round(Math.random()*6)+1;
document.getElementById(id).src = "http://www.server-baby.cz/nahodne"+x+"/" + i + ".gif"
}
function next(x,id)
{
if(i > 6) i = 1;
i++;
document.getElementById(id).src = "http://www.server-baby.cz/nahodne"+x+"/" + i + ".gif"
}
function op(img)
{
window.open(img.src);
}
function nahody(){
nahoda('1','idprvnihoobrazku');nahoda('3','iddruhehoobrazku');
}
window.onload=nahody
</script>

next analogicky
next('1','idprvnihoobrazku')
Anonymní
Profil *
Jo a myslel jsem že bych si to změnil sám, ale asi je to jednodižší rovnou. Každý obrázek bude mít samozřejmě jiné obrázky, zatím je tam http://www.server-baby.cz/nahodne1
http://www.server-baby.cz/nahodne2
http://www.server-baby.cz/nahodne3

A v každé je podsložka s velkými Velke.
Jim
Profil
Aha, zkusím. Díky.
Jim
Profil
http://www.baby.cz/index.asp?thema=4333&category=
peta
Profil *
Jim :))) Tak nejsem sam, kdo te vubec nechape :)

Hele, takze znovu a hezky pomalu, co to ma delat, jake mas adresare a soubory. Neco, jak sem ti napsal ja...

mam: (zmenil jsem to na obr)
rndobr/obr0.gif
rndobr/obr1.gif
rndobr/obr2.gif
rndobr/obr3.gif
rndobr/velke/obr0.gif
rndobr/velke/obr1.gif
rndobr/velke/obr2.gif
rndobr/velke/obr3.gif
A zobrazuji 2 obrazky s id= "img1" a "img2" tak, ze kazdy je random z obrazku
rndobr/obr0.gif
rndobr/obr1.gif
rndobr/obr2.gif
rndobr/obr3.gif
a ma odkaz na odpovidajici zvetseninu
rndobr/velke/obr0.gif
rndobr/velke/obr1.gif
rndobr/velke/obr2.gif
rndobr/velke/obr3.gif

Neosetril jsem to, pro pripad, ze obrazek1 = obrazek2

A kdyz rikam, ze mi to funguje, tak taky, ze jo
http://peter-mlich.wz.cz/x/jim/jsrndobr.htm
Jim
Profil
Tak ono to funguje, mám k tomu jen dvě výhrady. V podstatě je to přesně to co chci, ale ještě jsem si představoval že by se po kliknutí nezobrazil ten samý obrázek, ale jeho ekvivalent z podsložky Velke.... A ten druhý problém je to že bych potřeboval přepsat ty adresy aby mi to chodilo.
Tak tady to sesumíruju:

1. náhodný obrázek
Náhodné zobrazení obrázku ze složky http://www.server-baby.cz/nahodne1
V tom je 7 obráků pojmenovaných 1,2,3......
A při kliknutí aby se zobrazily vždy obrázky s tím samým číslem, ale z podsložky http://www.server-baby.cz/nahodne1/velke


2. náhodný obrázek

-"-

3. náhodný obrázek

-"-

Je to takhle jasné? Já bych si ty cesty přepsal, ale dost dobře se v tom teď nevyznám co je proměnná, když tam uvidím ty mé, už bych si to upravil. DÍKY!!!
Jim
Profil
Aha, koukám že je to s těmi velkými dokonce hotové, takže vlastně jen změnit proměnné. A nevím, myslím že to máte i na nultý obrázek, který já nemám??
Jim
Profil
Pokud mi ještě nerozumíte, zavolal bych.
peta
Profil *
Jim
Tak tam dej nulty obrazek, jaky prolem?
Nebo tam dej puvodni random s "+1" a do podminky pak dej misto 0 -> 1 (i++;i=i<maxobr?i:0;)
A prepsat promenne snad neni takovy problem, vsechno je pekne pod sebou.
var path0="rndobr\/";
var file0="obr"; /* obrazky: obr0, obr1, obr2 */
var ext0=".gif";
var maxobr=4;
Jedine, co tam neni, adresar velke, ten je pozdeji ve scriptu.

Ale to uz nebudu delat ja? To si muzes udelat sam, to snad vidis, kde je co napsane, zas nejsi 12-lety kluk, ne? Aj muj 10-lety braska by si s tim poradil, ale nepredpokladam, ze vsichni 10-leti by umeli stejne s PC...

Jinak je to presne ten samy script, jaky jsem dal vcera, jen sem ho zkopiroval do souboru, opravil nazvy souboru z "el1ram" na "obr" a dal na vebku, abych ti dokazal, ze neco delas spatne, kdyz ti to nejede.
Ten treti obrazek je tam jakoby navic, aby bylo videt, ze ta packa se zobrazuje jen v divu s class aaa
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0