Autor Zpráva
TomasRe
Profil
Zdravím,

jak bych udělal tlačítko, kterým zkopíruji text, který pak jde vložit už jen pomocí Ctrl+V? Něco jako:

<script>
function test() {
System.setClipboard("Zkopírovaný text");}
</script>

<form action="" method="post" onsubmit="test()">
<input type="submit" />
</form>
scheras
Profil *
Sám to v javascriptu asi neuděláš, používají se na to externí knihovny.
_es
Profil
TomasRe:
Niektoré prehliadače prístup k schránke obmedzujú.
TomasRe
Profil
scheras:
I přes veškerou snahu mi to funguje jen na jejich stránkách, kde mají ukázku a to nejdříve musím kliknout do textového pole :(... Každopádně děkuji
_es:
koukal jsem, že to funguje jen někde...

Tak jsem si nemyslel, že by to byl takový problém, zvlášť, když jde o statický text, který se nemění...
scheras
Profil *
TomasRe:
I přes veškerou snahu mi to funguje jen na jejich stránkách, kde mají ukázku a to nejdříve musím kliknout do textového pole :(... Každopádně děkuji
Asi děláte něco špatně, mně to fungovalo i na localu.
TomasRe
Profil
scheras:
Tomu bych se ani nedivil, že tam mám něco špatně :)... Ale kontroloval jsem to několikrát a až na zadání cesty k souboru swf jsem snad nastavil vše správně... Ještě si s tím zkusím pohrát...


Ještě jsem našel tento script, ale to zas zkopíruje celý obsah

<html>
<head>
<title>Copy to clipboard</title>
<script>
function copytoclipboard() 
{
this.document.execCommand("SelectAll", true); 
this.document.execCommand("Copy", true); 
this.document.execCommand("UnSelect", true); 
}
</script>
</head>
<body>
<table>
<tr>
<td>blah1</td>
<td>blah2 blah2</td>
<td>blah3 blah3 blah3</td>
</tr>
</table>
<a href="#" onclick="copytoclipboard();">Click Me</a>

</table>
</body>
</html>



Tak jsem to nakonec našel :-)... A při tom takový blbost :-)

<script type="text/javascript" language="JavaScript">
function kopiruj(id){
var co=document.getElementById(id).innerHTML;
window.clipboardData.setData("Text",co);
}
</script>
 
<p id="Odsud">http://programujte.com/forum.php </p>
<a href="javascript: kopiruj('Odsud')">Kopírovat</a>
TomasRe
Profil
Bohužel tedy funguje jen v IE
Str4wberry
Profil
Ano, právě proto se to řeší pro ostatní prohlížeče tím Flashem.
TomasRe
Profil
Str4wberry:
Tak jsem se na to ještě jednou podíval a funguje to nádherně. Moc děkuji za tip...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: