Autor Zpráva
native.
Profil *
Ahojte všetci. Potreboval by som pomôcť. Nainštaloval som si na svoj hosting Get-simple cms, ktorý som si postupne upravoval, vyhadzoval z neho veci a dopĺňal to, čo potrebujem. Teraz tam mám aj music player urobený cez pop-up window, lebo normálne by sa pri každom prechode na inú časť stránky alebo refreshi stránky znovu načítal aj player - a to práve nechcem. Design stránky je urobený asi takto:

= header.inc.php,
= pod ním template.inc.php ktorý obsahuje môj kód (5 linkov a text) + funkciu get_page_content() + komentáre v osobitnom PHP skripte zahrnuté cez require() (stiahol som ho z netu, nie je z oficiálnych pluginov getsimple),
= napravo od template.inc.php je ešte sidebar.php.inc
= a na spodku stránky je footer.inc.php.

Čítal som mnoho tutorialov ale nejako mi to nikdy nechce frčať, potrebujem aby sa mi obnovovali iba funkcie get_page_content() a require().

Neviem, či bude niekto ochotný mi napísať step-by-step návod, ale poprosil by som aspoň pomoc, aspoň slovami opísať, ako to urobiť aby to fungovalo. Ja som to doteraz robil asi takto:
1. getpagecontent a require som hodil do div-u s id="vyber"
2. na každý z 5 linkov som href nastavil na súbory s1.php, s2.php atď, ktoré som vytvoril, a id="" malo hodnotu load_dom, load_dom je skript ktorý mal za úlohu namiesto refreshu stránky iba nahradiť jej časť (stiahol som ho z netu a nastavil som to takto podľa jedného návodu)
3. v každom zo súborov s_.php bol ďalší script ktorý vytiahol celý kód z konkrétnej stránky index.php?id=..., z neho vybral len div "vyber" a ten pomocou load_dom zaslať späť na stránku

Čiže dokopy som tomu pred tým, ako som to začal robiť, rozumel tak, že ten druhý skript mi získa časť každej stránky z tých piatich, teda časť ktorá sa má meniť (id="vyber") a ten prvý mi zaručí, že keď kliknem na odkaz, tak sa namiesto odkázania na link nič nestane, akurát sa pomocou load_dom zmení tá-daná časť. Ale nejde to tak či tak :D

Neviem kde som urobil chybu ale babrem sa s tým už asi tri hodiny a prestáva ma to baviť, tak vás žiadam o pomoc. Vysvetlil som to zložito, tak pardón. V prípade potreby zašlem aj adresu webu, poprípade tu hodím zdrojáky a aj stránku s tými skriptami...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0