Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Chuchycek Profil |
#1 · Zasláno: 2. 3. 2013, 19:30:19
Ahoj, potřeboval bych poradit nebo alespoň trošku navést jak vybrat z <ul> id všech spanů v něm. Hledal jsem, ale nacházel jsem jen jquery, ale chtěl bych čistý js, protože se ho ještě učím a raději bych věděl jak si to napsat sám.
Díky Honza <ul class="grid_10" id="sortable"> <li><span><span class="icon" id="development"></span> <span class="sort_name">Personal Development</span></span></li> <li><span><span class="icon" id="prestige"></span> <span class="sort_name">Prestige</span></span></li> <li><span><span class="icon" id="family"></span> <span class="sort_name">Family</span></span></li> <li><span><span class="icon" id="community"></span> <span class="sort_name">Community</span></span></li> <li><span><span class="icon" id="rewards"></span> <span class="sort_name">Material Rewards</span></span></li> </ul> |
||
Jan Kupka Profil |
#2 · Zasláno: 2. 3. 2013, 20:17:26
Chuchycek:
Ahoj, v tvém konkrétním případě je možné vybrat žádoucí spany podle třídy icon . Použít k tomu můžeš fce getElementsByClassName (IE9+), querySelectorAll (IE8+), případně nějaký cross-browser polyfill. Získaný výčet elementů pak můžeš projet přes klasický for cyklus, uložit si id spanů třeba do nějakého pole a dále s ním pracovat.
|
||
Chuchycek Profil |
#3 · Zasláno: 2. 3. 2013, 20:34:39
Díky, přesně todle jsem potřeboval vědět.
|
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 4. 3. 2013, 12:39:00
Stačí ti metóda getElementsByTagName, fungujúca aj v starších prehliadačoch.
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0