Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
hondziiikh Profil |
#1 · Zasláno: 15. 3. 2013, 11:26:19
Ahoj, mám prosím dotaz, mám input text, do nej když dám číslo, vykreslí se v canvasu podle něj čára. Teda měla by.. ale nevím, jak hodnotu z toho inputu dostat do var..
dám co mám: var sirka=0; function updateInput(hodnota){ var sirka = hodnota; } <input type="text" id="sirka" name="sirka" onchange="updateInput(this.value)" /> ve finale to ma udelat context.fillRect (0, 31, sirka, 40); a misto sirka napasovat tu hodnotu šířka z text inputu. Nějaké rady? klidně i nadávky, za radu to snesu :)
Díky j |
||
shaggy Profil |
#2 · Zasláno: 15. 3. 2013, 11:32:23
Odstráň var z vnútra funkcie:
function updateInput(hodnota){ sirka = hodnota; } |
||
hondziiikh Profil |
#3 · Zasláno: 15. 3. 2013, 11:39:18
shaggy:
zkusil jsem a stejne.. jen pro info chyba je az dal.. ted jsem si zkousel do te fce dat alert(hodnota) a alertne ji spravne, zkousel jsem i alert(sirka) a take ok.. ale nevlozi, resp neupdatne ji do toho context.fillRect (0, 31, sirka, 40); necham bez var, ale prosim o radu co je spatne tady?
|
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 15. 3. 2013, 11:39:42
hondziiikh:
„input text, do nej když dám číslo, vykreslí se v canvasu podle něj čára.“ No ale len zmenou nejakej premennej sa nič nevykreslí. Prečo zmena toho inputu nevyvolá priamo to „vykreslenie“? |
||
hondziiikh Profil |
#5 · Zasláno: 15. 3. 2013, 11:53:56 · Upravil/a: hondziiikh
_es:
To mě napadlo teď, když jsem to odeslal :) nicméně pořád mi to nejde :( dám co jsem vymyslil teď: var sirka=0; function updateInput(sirka){ context.fillRect (0, 72, sirka, 40); } zkusim poslat cele a zkuste mi prosim vymyslet, kam a jak tu fci umistit, ja jsem s js v začátcích, a kolega co to pro mě dělá když je třeba, bude až v pondělí.. A to nemůžu vydržet :) tady je js soubor: window.addEventListener('load', function () { var elem = document.getElementById('myCanvas'); if (!elem || !elem.getContext) { return; } var context = elem.getContext('2d'); if (!context) { return; } context.fillStyle = '#00f'; // blue context.strokeStyle = '#f00'; // red context.lineWidth = 4; context.fillRect (0, 113, 30, 40); }, false); <form action="pocitej.php" method="post"> <table> <tr><td>šířka</td><td><input type="text" id="sirka" name="sirka" onchange="updateInput(this.value)" /></td><td>(venkovní rozměr)</td></tr> <tr><td>délka</td><td><input type="text" id="delka" name="delka" /></td><td>(venkovní rozměr)</td></tr> <tr><td></td><td><input type="submit" value="pocitej" /></td></tr> </table> </form> <p> <canvas id="myCanvas" width="500" height="500" style="position:absolute; top:10px; right: 10px; border: 1px solid red;"> Prohlížeč nepodporuje HTML5 </canvas> </p> |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0