Autor Zpráva
Kowalsky95
Profil
Dobrý den, mám takový problém, měla to být prkotina ale nemůžu se hnout z místa.
<script type="text/javascript">
function login_user()
{
var nick=window.document.login.nick.value;
var pass=window.document.login.pass.value;
var to_send= "nick=" + nick + "&pass=" + pass;
var pozadavek=null;
if (window.XMLHttpRequest) {pozadavek=new XMLHttpRequest();}
else if (window.ActiveXObject) {pozadavek=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");}
else {alert("Update please your browser");}
if (pozadavek)
    {
    pozadavek.onreadystatechange=function ()
        {
        if (pozadavek.readyState ==4)
            {
            var vysledek=pozadavek.responseText;
            window.document.getElementById("content").innerHTML=vysledek;
            }
        }
    pozadavek.open("POST", "login.php", true);
    pozadavek.setRequestHeader("Conent-Type","application/x-www-form-urlencoded; charset=iso-8859-2");
    pozadavek.send(to_send);
    }
}
</script>
<form name="login">
<input type="text" size="25" name="nick">
<input type="password" size="25" name="pass">
<input type="button" value="Odeslani" onClick="login_user();">
</form>
a na webu mám soubor login.php
<?php
$nick = $_REQUEST["nick"];
$password = $_REQUEST["pass"];
$vystup= $nick . "-" . $password;
echo $vystup;
?>
ovšem jakmile odešlu formulář vrátí se mi error log:
Notice: Undefined index: nick in F:\softwear\xampp\htdocs\stranky\login.php on line 2
Notice: Undefined index: pass in F:\softwear\xampp\htdocs\stranky\login.php on line 3
$_REQUEST jsem nahrazoval $?POST4 ale nic se nezměnilo. Stále ten stejný problém. U metody GET mi to nedělá, ale nechci posílat informace pomocí GET. Ještě doplním že nechci přidávat formuláři atributy jako method nebo action. Chci aby to celé zpracoval JS. Nevíte prosím někdo co s tím je? Děkuji
Camo
Profil
Tu máš chybu:
pozadavek.setRequestHeader("Conent-Type","application/x-www-form-urlencoded; charset=iso-8859-2");
Kowalsky95
Profil
:-O :-O :'(

ok....jdu se oběsit :D :D
Diky moc :D
aDAm
Profil
Omlouvám se za OT ale toto mě dostalo ;) F:\softwear\
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kowalskyho95:
"nick=" + nick + "&pass=" + pass
Co když budu mít v heslu ampersand? Měl bys použít encodeURIComponent (a pak do Content-Typu dát charset=utf-8).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: