Autor Zpráva
mlynas
Profil *
Zdravím,
vím, že tady určitě je spousta návodů jak na to, ale nwm proč, možná že sem
neschopný, ale nefunguje mi to.

Potřeboval bych, aby se např co 5s aktualizoval DIV, který by vypsal uložená data v soubor.txt.

Příklad.:
do soubor.txt zapíšu "ahoj", na stránce se slovo ahoj zobrazí a je co 5s aktualizováno, poté přidám do souboru
slovo "nazdar" a ono aniž bych něco musel aktualizovat se po dalším reloadu načte na stránku.
Asi to bude muset pracovat na Ajaxu, ale mi se zatím nepodařilo něco takového vytvořit, a tak v zoufalosti jsem se rozhodl
tady napsat.

Díky všem, co mi pomůžou.
Someone
Profil
http://citron.blueboard.cz/clanek/ajax-navod-pro-zacatecniky
mlynas
Profil *
jenže já potřebuju to, že ta stránka se bude aktualizovat sama co 1s a zároven bude kontrolovat data v soubor.txt
v případě vložení se na stránce automaticky tento text uláže, bez jakéhokoliv refreshe celé stránky
Someone
Profil
http://www.w3schools.com/jsref/met_win_setinterval.asp
mlynas
Profil *
Someone:
bud to to nechápeš nebo fakt nwm, já potřebuju aby se pomocí funkce, která se bude opakovat co 1s spustila php funkce, která vypíše obsah souboru
Someone
Profil
mlynas:
Prostuduj si oba odkazy a pokus se je zkloubit dohromady. Celé kódy ti tu psát nebudu... Projev trochu své iniciativy.
mlynas
Profil *
Someone:
já už asi 4dny hledám tento .... kód, kloubil sem všechno možný, ale prostě mi to nešlo, proto sem napsal tady, vždycky když mi něco nejde, tak prostě hledám až najdu, ale v tomhle tom sem to vzdal a žádám o pomoc, ne o odkazy, které sem už prošel, prosím napiš mi tady ten kód

Díky
Someone
Profil
mlynas:
kód, kloubil sem všechno možný
tak nám ukaž co máš a co ti nejde...
mlynas
Profil *
nyní jsem něco zkoušel, a povedlo se, ale mám problém s tím, že se mi text ne že by se aktualizoval, a vypisuje se pořád dokola, např mám tam text "ahoj" a místo toho, aby to vypsalo jednou ahoj a pak aktualizovalo, tak to ten text vypisuje za sebou takto:

ahoj ahoj ahoj ahoj

<?php
function nadpis(){
echo "nazdar";
}
?>
<script>
function soubor(){
document.write("<?php nadpis(); ?>")
}
var int=self.setInterval(function(){clock()},1000);
function clock()
{
var t=soubor();
document.getElementById("clock").soubor();
}
</script>
Someone
Profil
A ajax používáš kde?
Nejčastější potíže s PHP (FAQ)
final
Profil
mlynas:
tak to ten text vypisuje za sebou takto:
>
ahoj ahoj ahoj ahoj
keďže používaš document.write, tak je jasné, že ti to tak vypisuje..odporúčam najprv si naštudovať základy js a potom riešiť ajax
mlynas
Profil *
já potřebuju jen tuto věc, ajax mám v plánu studovat, ale zatím sem plně vytížen a nemám na to čas, proto potřebuju poradit, a né nějaké věty, že si mám nastudovat ajax, vím že mám, ale prostě nemám čas, tak mi prosím napište, co tam mám napsat.

Díky
mlynas
Profil *
poradí teda někdo? jen aby se to neopakovalo, ale funkce aktualizace zůstala netknutá.

Díky
_es
Profil
mlynas:
Časté potíže, zajímavosti a poučné debaty » Psaní metodou document.write po načtení stránky maže stránku
peta
Profil
mlynas:
Ma smysl radit jen cloveku, ktery chce hledat reseni. Ty chces reseni koupit nebo zadat zakazku nekomu, kdo ho umi vytvorit, Práce a zakázky
Koukal jsem na ten prvni clanek, je dobry. Chybi tam jen example.
http://peter-mlich.wz.cz/web/js/prjpw/ajax.html
- kliknes na tlacitko a zobrazi to html stranku jako text. Stranka musi byt ulozena na stejnem serveru jako stranka, ktera ji stahuje.

document.write("<?php nadpis(); ?>")
1. _es document.write
2. Stranka se spousti v prohlizeci. Prohlizec neumi prelozit php znacky do html kodu. To umi jen program na serveru. Klidne muzes pouzit iframe a u nej obnovovat src kazdych 5s. Musis ale k adrese pridat nahodne cislo, kvuli kesovani.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0