Autor Zpráva
aladin
Profil *
Zdravím :)
potřeboval bych pomoct...
mám js,ve kterým mám ID daných uživatelu..
potřeboval bych abych to ID poslal ajaxem do php,v tom php vybral z db jen uživatele který mají daný ID
a pak je zrovna vypsal..
vím jak ajaxem posílat data,ale neumím je vyčíst..
doted jsem vyčítal data pomocí funkce setInterval
a data posílal takto
        $.ajax({
            type: "POST",
            url: "stranka.php",
            data: data,
            success: function() {
            ...
            }

Ps: má cenu používat ajax?
nebude lepší použít třeba iframe?
ale zase iframe má tabulku,kterou nechci...

děkuji za reakce
_es
Profil
aladin:
vím jak ajaxem posílat data,ale neumím je vyčíst..
Ak používaš na AJAX jQuery knižnicu, tak na to „vyčítanie“ slúži vlastnosť success v tom objekte, viď dokumentácia: api.jquery.com/jQuery.ajax
aladin
Profil *
_es:
moment..ted jsem se do toho zamotal :D
já jsem byl zvyklej to v tom php všechno vyřešit už rovnou,takže i zavoláním všech textu..
ale tady potřebuju z js předat ID do php stránky,v té php vybrat z db všechny uživatele s daným ID-> a poslat je teda do té vlastnosti success..
jak to v tom php pošlu zpátky?to stačí uložit ty hodnoty do proměnných nebo udělat něco víc?
díky za radu
peta
Profil
echo je php prikaz, ktery zobrazuje data
aladin
Profil *
Tak jsem už něco vykoumal...ale pořád mě to nejde,píše mě to undefined
tady je zdrojový kod:

protected.php
function protect($i) {
    $i = trim($i);
    $i = stripslashes($i);
    $i = htmlentities($i, ENT_QUOTES);
    $i = mysql_real_escape_string($i);
    
    return $i;
}



(tohle řešení jsem udělal pomocí url,je to podle mě lepší...)
User.js
var url = window.location.hostname;
        var dataString = 'url=' + url;
        
        $.ajax({
            type: "POST",
            url: "reklam.php",
            data: dataString,
            success: function(data) {
                bannerIdElement.innerHTML = data.testtt;
            }
        });
User.php
require_once 'protect.php';
$post = protect($_POST['url']);
$mysql=mysql_query("SELECT * FROM user WHERE url=$post");
while ($PosT = mysql_fetch_assoc($mysql)) {

$return['testtt'] = $PosT['name'];
echo json_encode($return);

}
Kde je chyba? (asi bude v celým textu bych řekl ):D
ale nějak se to naučit musím :)
aladin
Profil *
tak,ted mě to nejde vůbec..a nevím proč :/
peta
Profil
Proc si nenajdes priklady googlem?

http://api.jquery.com/jQuery.ajax/
examply dole
$.ajax({
type: "POST",
url: "some.php",
data: { name: "John", location: "Boston" }
}).done(function( msg ) {
alert( "Data Saved: " + msg );
});
-
var menuId = $("ul.nav").first().attr("id");
var request = $.ajax({
url: "script.php",
type: "POST",
data: {id : menuId},
dataType: "html"
});
request.done(function(msg) {
$("#log").html( msg );
});
request.fail(function(jqXHR, textStatus) {
alert( "Request failed: " + textStatus );
});
_es
Profil
aladin:
bannerIdElement.innerHTML = data.testtt;
?
data je textový reťazec, v ktorom je odpoveď servera, data.testtt je teda neexistujúca vlastnosť - undefined. V bannerIdElement je čo? Ak nejaký objekt DOM elementu, tak:
bannerIdElement.innerHTML = data;
aladin
Profil *
a může být v tom url http:// ?
protože když to dám normálně,tzn soubor.php tak to jakoby splní ten ajax a vypíše kontrolní alert vráceno
ale pokud tam dám http://web.cz tak to nevrátí nic,pokud tam dám error: {alert()} tak to vypíše ten error...
peta
Profil
aladin: Ajax ale nejde spustit z jine domeny. to by byla bezpecnostni dira prohlizece. S tim http by to mohlo fungovat (nevim, dlouho jsem to nezkousel), ale musel by to byt stejna domena.
aladin
Profil *
peta:

aha,tak to budu muset vyřešit jinač..
jde to nějak jinak?
o iframe vím,ten jde,tedka momentálně to tak mám a funguje to..ale jde mě o to,jestli existuje ještě i jinačí způsob..
Díky za odpověd
peta
Profil
Iframe je podobne zabezpeceny.
Pres php file_get_contents to jde, protoze si stranku stahne server a tudiz je pak uz tvoje. Ale pak je na ni mozna opravit vsechny odkazy a action formularu, protoze budou smerovat na tvuj web.
aladin
Profil *
Nevím,tedka tam mám udělaný to Iframe,a jde to...
akorát mě štve to rámování(jde to sice odstranit,ale pokud je text,nebo obrázek větší tak se to schová za rámeček..
možná bude stačit nastavit padding..a snad se to tím spraví..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: