Autor Zpráva
quest
Profil
Dobrý den.Zkouším to pořád měnit ale nějak mi to nejde.
kód:
<script type="text/javascript">

  var x=111;
  var y=100;
  
function xxx()
{
 while(y>0)
 {
  x -=5;    
  y -=5;
  window.document.getElementById("vysledek").innerHTML=x; 
 }
 if(x<1)
 { 
 document.write("x bylo menší");
 }
 else if(y<1)
 {
 document.write("y bylo menší");
 }
}
</script>
<div id="vysledek">111
</div>
<br>
<input type="button" onClick="xxx();" value="xxx">
Chtěl bych aby se po kliknutí odečítaly hodnoty do té doby než bude jedna z nich menší než nula a potom aby se to přestalo odečítat a vypsalo to nějaký text(podle toho která byla menší..v tomto případě "y bylo menší").Po kliknutí se proměnné odečítají ale nic se nevypíše.Děkuji za odpověď.
_es
Profil
quest:
Časté potíže, zajímavosti a poučné debaty » Psaní metodou document.write po načtení stránky maže stránku
Joker
Profil
quest:
Viz Psaní metodou document.write po načtení stránky maže stránku.
quest
Profil
<script type="text/javascript">
var protivnik = 100;
var zdravi = 111
var vyhral = 0;
var prohral = 0;
var souboj = 0;
var prohra = "prohral jsi";
var vyhra = "vyhral jsi";


function boj()
{
 while(protivnik>1)
 {
  zdravi -=5;    
  protivnik -=5;
  window.document.getElementById("vysledek").innerHTML=zdravi; 
 }
 if(zdravi<1)
 {
 prohral +=1;
 souboj +=1;
 vyhral +=0;
 document.getElementById("prohra").innerHTML=prohra;
 }
 else if(protivnik<1)
 {
 prohral +=0;
 souboj +=1;
 vyhral +=1;
 document.getElementById("vyhra").innerHTML=vyhra;
 }
}
</script>
<div id="vysledek">111
<div id="prohra">prohra???
<div id="vyhra">vyhra???
</div>
<br>
<input type="button" onClick="boj();" value="Boj!">

Tohle mi pořád nefunguje...Po kliknutí na boj se akorát zobrazí stránka s 11(se zdravím).Funkce má dělat toto:po kliknutí vám ukázat že jste vyhráli a kolik vám ještě zbývá zdraví.Ty hodnoty jako souboj atd.ty slouží ke statistice proher a výher (která se nemá zobrazit ale má existovat).
_es
Profil
quest:
Čo si tak v HTML kóde ešte skontrolovať uzatváracie značky?
quest
Profil
Ano bylo to tím.Moc dík, nenapadlo by mě to.Myslel jsem že je chyba ve scriptu.:-) dík

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: