Autor Zpráva
Monkeys
Profil *
Zdravim

mam taketo 3 multiple selecty:

<div class="multipleSelect">
<select name="platforma1" multiple>
<optgroup label="Web design"> 
<option value="win">Windows</option>
<option value="linux">Linux</option>
<option value="unix">Unix</option>
<option value="mac">Mac</option>
</optgroup>
</select>
</div>

<div class="multipleSelect">
<select name="platforma2" multiple>
<optgroup label="Výroba"> 
<option value="win">Windows</option>
<option value="linux">Linux</option>
<option value="unix">Unix</option>
<option value="mac">Mac</option>
</optgroup>
</select>
</div>

<div class="multipleSelect">
<select name="platforma3" multiple>
<optgroup label="Grafika"> 
<option value="win">Windows</option>
<option value="linux">Linux</option>
<option value="unix">Unix</option>
<option value="mac">Mac</option>
</optgroup>
</select>
</div>

potreboval by som poradit ako po vybere z hociakeho selectu ostatne 2 selecty znepristupnit (disabled)
mam spraveny kod ale stale sa mi nedari / neviem co dat do riadku namiesto alertu. (Alertom som skusal ci funguje kliknutie)

JS.
var selection = $('#tab3 .multipleSelect');
var selectionChild = $('#tab3 .multipleSelect').children("select");

selectionChild.change(function(){
if($(this).attr("selected",true)){
alert("klik"); // skusal som nieco v zmysle  -> selection.siblings().attr("disabled", true);  // ale znepristupni to vsetky 3 selecty
}
});

vkada za radu
M.
Kcko
Profil
http://jsfiddle.net/z6hvm/
Monkeys
Profil *
Kcko:
Dik ale ma to par chyb:

1) ak odkliknem cez CTRL tak by sa to malo vratit do povodneho stavu (vsetky selecty pristupne)
2) Vzdy sa znepristupnia len posledne 2 selecty teda ak kliknem do posledneho tak sa zmeni na disabled ale prvy je enabled

M.
Kcko
Profil
Co jak odklikneš přes CTRL? Nevynalézej kolo prosímtě ... http://www.erichynds.com/examples/jquery-related-selects/
Monkeys
Profil *
Kcko:
Co jak odklikneš přes CTRL? Nevynalézej kolo prosímtě ...

Formuláře v HTML » Select

M.
pako
Profil *
http://jsfiddle.net/bMasT/


chybicka se vloudila, takze http://jsfiddle.net/bMasT/1/
Monkeys
Profil *
pako:
parada :)
Cez for som to aj ja zacal testovat bol si rychlejsi

vdaka
M.
Monkeys
Profil *
Problem som vyriesil trochu inac:
http://jsfiddle.net/ncQqz/


M.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: