Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
marek187 Profil |
#1 · Zasláno: 7. 7. 2013, 01:47:47
snazim sa pomocou tohto javascriptu zmenit farbu okrajov classu "xxx" po kliknuti na odkaz:
<a onclick="javascript:document.getElementsByClassName('xxx').style.borderColor='#bbbbbb';" ... ...neviem vsak preco to vobec nefunguje... |
||
weroro Profil |
Protokol
javascript: nie je v udalosti onclick potrebný.
getElementsByClassName vracia pole elementov s danou triedou. Takže by to mohlo vyzerať napr. takto:
<a onclick="document.getElementsByClassName('xxx')[0].style.borderColor='#bbbbbb';" ... |
||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 7. 7. 2013, 01:58:41
Reaguji na marka187:
Tato metoda nefunguje ve všech rozšířených prohlížečích. Explorer ji zná až od verze 9. |
||
marek187 Profil |
#4 · Zasláno: 7. 7. 2013, 02:10:24
Dakujem za odpovede. OK, som opat o nieco mudrejsi s tym protokolom v udalosti onclick. A co sa tyka pridania
[0] , tak som to uz predtym skusal a neslo... viem ze IE s tym ma problem, to je u neho klasika, ale momentalne vyuzivam chrome... uz nejaky cas nad tym lamem hlavu a neviem si s tym rady... dobra alternativa, ktora mi funguje je getElementById , ale protrebujem to nielen pre jeden/prvy prvok, ale pre viacero s classom "xxx"...
|
||
margin Profil * |
#5 · Zasláno: 7. 7. 2013, 02:52:51
Nastav po kliknutí třídu společnému rodiči a zbytek nechej na CSS.
<!DOCTYPE HTML> <style> .xxx {border: solid gray; } .kliknuto .xxx {border-color: red; } .kliknuto-blue .xxx {border-color: blue; color: blue; } </style> <p><u onclick="document.documentElement.className = 'kliknuto';">red</u> <u onclick="document.documentElement.className = 'kliknuto-blue';">blue</u> <u onclick="document.documentElement.className = '';">zpět</u> <h1 class=xxx>bflm</h1> <p class=xxx>psvz <p class=xxx>!!! |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0