Autor Zpráva
JSzacatecnik
Profil *
Ahoj, pracuji na jednom portálu a potřebuji udělat vyhledávací formulář, kam by se zadala kritéria podle kterých se bude vyhledávat. také aby se mi dynamicky měnil počet výsledků na základě zadané konfigurace podobně jako tady. existuje nějaký tutoriál který by mi pomohl? v js moc neumím, jenom nějaké základy...jak se toto dělá?
Napadá mě několik možností:
1. z databáze načítat data pomocí php a pomocí funkce json_encode je dávat tomu js, tady ale potom bude problém, že pokud ve formuláři něco změním, jak zavolám ten php skript aby provedl nové načtení z db?
2. budu nějak načítat data z databáze pomocí js. po každém novém zadání provedu v databázi Count a zároven načtu data...
Další věc je, jak vůbec budou vypadat ty sql dotazy?
konkrétně třeba u toho odkazu, je tam select Cena od, Cena do...v databázi mám sloupeček cena, takže budu zjištovat, jestli byl tenhle select vybrán a pokud ano, sestavím nějaký takovýto sql: SELECT Sloupecek1, Sloupecek2 FROM tbl WHERE Cena > $_POST["cenaOd"] AND Cena < $_POST["cenaDo"]. tak nějak? jneomže když budu mít formulář třeba s 20ti možnostmi, tak to bude docela divoké sestavování dotazu ne?
Děkuji všem za rady a své zkušenosti s vyhledáváním, popřípadě i nějaké skripty, odkazy...
Kubo2
Profil
JSzacatecnik:
Ak ťa môžem poprosiť, uzavieraj kódy do [pre][/pre].
Z kontextu tvojej správy súdim, že zrejme celkom dobre ovládaš HTML+PHP. Môžem teda začať s tvojou odrážkou číslo jeden.
1. „jak zavolám ten php skript aby provedl nové načtení z db?
Počul si niekedy o AJAX-e? Je to skratka od Asynchronous Javascript And Xml. Je to docela sranda. V Javascripte existujú na to objekty window.XMLHttpRequest, a samozrejme window.ActiveXObject pre IE (prečo ten MS vždy musí byť suchý originál?).
Tieto objekty fungujú úplne rovnako, a slúžia práve na takéto dynamické zmeny stránok, totiž dovoľujú Javascriptu na pozadí komunikovať so serverom.
Viac sa dozvieš napr. tu: Root.cz - Jakub Vrána o AJAXe
ALebo pri najhoršom stačí zadať do Googlu dotaz: "ajax pro začátečníky"

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0