Autor Zpráva
Strongmann
Profil
Dobrý den,
máme v práci interní server, který není přístupný z "venčí". Chtěl bych si vyfiltrovat některé údaje ze kterých si potom udělám osobní statistiku ovšem nevím jak tyto údaje pomocí javascriptu stáhnout stránku (kód) a uložit do proměnné. Ve které bych už jen vyhledal to co potřebuji. Pokud se nepletu tak v php je na to funkce file_get_contents("url"). Je i něco takového v javascriptu? Popřípadě dá se použít cokoliv jiného krom php? Jelikož při použití php nemám přístup na pracovní server.


Za jakékoli odpovědi předem Děkuji.
Borius
Profil
Možná by pomohlo JavaScript file_get_contents function, pokud jsem pochopil dotaz správně. Je to obdoba PHP funkce file_get_contents přepsaná do JavaScriptu.
Strongmann
Profil
Borius:
Děkuji. Funguje. Ovšem jen v IE v Chromu vyhodí false nevím proč. A z cílové stránky potřebuji vlastně jen jeden řádek. Nedalo by se určit kolik znaků má funkce stáhnout a poté se zastavit? Dotyčná stránka je totiž "obrovská" a zbytečně dlouho pak načítá.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Boria:
Na tuhle příšeru bych raději neodkazoval.


Reaguji na Strongmanna:
Je-li cizí stránkou myšlena stránka na jiné doméně, tak na tu se v JS nedostaneš.

Nedalo by se určit kolik znaků má funkce stáhnout a poté se zastavit?
Můžeš zkusit použít HTTP hlavičku Range. Vem si funkci nacti a přes xhr.setRequestHeader si nastav hlavičku, jak chceš…
Strongmann
Profil
Ahoj,
funkce file_get_contents přepsaná do JavaScriptu funguje bez problému i když jen v IE :D teď mám problém že funkce: file_get_contents(adresa); strašně dlouho načítá a při 20 http to dělá cca 10minut :D dá se něják pustit tyto funkce souběžně? aby se nečekalo až se dokončí dotáhne jedna ale začalo by to stahovat hned 20 stránek naráz napadá někoho něco?

Děkuji
_es
Profil
Strongmann:
začalo by to stahovat hned 20 stránek naráz
Aký máš vôbec dôvod na niečo také? Je tých „20 stránok“ z rovnakej domény? Píšeš, že to ide len v IE, možno to funguje len u teba, možno len pri nejakom špeciálnom nastavení.
Strongmann
Profil
Jde o to, že máme v práci na interním serveru, který není přístupný zvenčí stránky, které nám vypisují kolik požadavků jsme udělali za den. Každý z nás má přiřazené id které po zadání do pole projede databázi a vyhodí kolik požadavků jsme zpracovali, co to byly za požadavky atd. Je nás 20 lidí a já chci vytvořit stránku která vyhodí: jméno id a počet požadavků zatím se mi to povedlo pomocí výše uvedené funkce kterou stáhnu celou stránku (to o jakého se jedná uživatele určuji změnou adres "sp&id=xxx") a poté si vyhledám jen potřebné údaje, ovšem každé načtení stránky znamená nový dotaz do databáze a to je strašně zdlouhavé a pokud tedy každá funkce čeká až se dokončí funkce předchozí tak to neúměrně dlouho trvá, ale kdybych uměl spustit všechny funkce naráz pak by se čas načítání velice zkrátil. Takže zná někdo lepší řešení než to dělat přes javascript? Může to být i v jiném jazyce to mi je v podstatě jedno, u php je problém že když si ho hodím někde na server tak nemá přístup na intranet takže nefunguje, a na pracovním pc si nesmím vytvářet vlastní servery :D. Takže to asi musí být spuštěné na straně klienta předpokládám. Nějáké nápady? Díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: